Home 2e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Bekeravontuur SV Hulsberg 2 eindigt in Nederweert na bloedstollende wedstrijd

WEDSTRIJDVERSLAG: Bekeravontuur SV Hulsberg 2 eindigt in Nederweert na bloedstollende wedstrijd

372
0

Donderdag 2 mei 2019 zou voor SV Hulsberg 2 de dag worden waarop een mega stap word gezet naar het ultieme competitie einde.

Drie weken na de memorabele kampioens zondag wacht de halve finale in de districtsbeker. Een uitwedstrijd tegen Merefeldia 3, trotse koploper in een ander 4e klasse en zoals onze spionnen wisten te achterhalen, een team bestaande uit louter oud 1e elftal spelers die, ondanks een fiks hogere gemiddelde leeftijd dan onze matadoren, wekelijks een meer dan verdienstelijk partijtje ballen.

De eerste verrassing voor onze mannen was al gelijk de grasmat. Zij, gewend aan het hemelse egale kunstgras van ome Clement, dienden aan te treden op grasveld 3 van Merefeldia. Niet dat deze mat zo abnormaal slecht was,maar je merkte eigenlijk al in de warming up dat onze jongens hier moeite mee hebben.

Ons succesvolle duo Han en Piet (voor intimi) zette de ploeg op scherp, terecht werd gewezen op het surplus aan voetballend vermogen van de tegenstander, gewaarschuwd werd om niet in hun spel mee te gaan…… Helaas is de praktijk vaak anders.

Na het beginsignaal van de grote “onpartijdige” startte Hulsberg uiterst nerveus. Je zag meteen dat het gros van onze jongens moeite had met de extra aandacht en het gewicht van dit soort wedstrijden. Waar onze tegenstander soepel de bal “het spreekwoordelijke werk” liet doen en stilaan het middenveld in handen kreeg, speelden onze jongens gehaast en continu op zoek naar de lange bal. Echt gevaar leverde het overwicht van de tegenstander niet op, sterker nog het was Hulsberg dat de eerste keer serieus gevaar stichtte. Na ongeveer 10 minuten speeltijd vond Dion het tijd om zijn befaamde turbo in werking te stellen, zijn versnelling was de complete achterhoede te machtig, zijn cross pass bracht Remco instelling die, op snelheid de 16 instormde en de pech had dat hij niet meer dan de binnenkant van de paal raakte. Een eerste waarschuwing die door de tegenstander meteen begrepen werd en zij,hun eerst iets doorgeschoven centrale verdediger, naar achter maanden.

Het tempo werd van beidde kanten opgevoerd, de supporters gingen er eens goed voor zitten (lees staan). Merefeldia’s grootste gevaar kwam steeds van hun rechterkant waar Youri handen, voeten en vooral lucht te kort kwam in het afstoppen van dit gevaar. Meer dan eens werden we vanaf deze kant volledig kapot gespeeld en zorgen de afgemeten voorzetten continu voor gevaar.

Hulsberg bleef, ondanks dat we de slag op het middenveld in deze fase volledig verloren hadden, uitermate gevaarlijk met het hanteren van de lange bal. Meer dan eens werd de turbo van Dion of de wilskracht van Remco ingezet waardoor er hele reële kansen ontstonden.

Zo kreeg Cas, na een mooie persoonlijke actie van Remco een dot van een kans vanaf de rand van de 16, zijn schot werd door de gasten doelman middels een katachtige reactie gepareerd.

Nog geen 3 minuten later was het wederom Cas die ditmaal oog in oog met de doelman wederom niet als winnaar uit de bus kwam, Direct hierna was het Remco die,na een lange rush, de 16 in stormde, twee spelers mooi uitkapte en in meer dan kansrijke positie helaas met zijn, “iets mindere rechterbeen” en uit balans gebracht de bal “vrij hoog over schoot”.

Zoals zo vaak in het voetbal gebeurde ook in deze wedstrijd het onverklaarbare, de ene ploeg verzuimt afstand te nemen en dan vallen de doelpunten aan de andere kant. in de 38ste minuut een corner vanaf de rechterflank, beland bij de tweede paal op nog geen 2 meter van het doel, Tars komt niet van de lijn en ziet tot zijn schrik 3 tegenstanders volledig ongedekt !!!! staan. Nadat deze drie heren op hun gemak onderling hadden uitgemaakt wie de bal op de knikker mocht nemen was het hun topscoorder die onwijs hard zijn hoofd tegen de bal plaatste en via de onderkant van de lat in het Hulsberg doel liet verdwijnen, Geen onverdiende maar in de ogen van de redactie wel een volledig onnodige achterstand.

De kopjes gaan ff omlaag en opbeurende woorden van Han en Piet (voor intimi) moeten onze mannen weer het nodige geloof brengen.Ondertussen is Youri uit zijn lijden verlost en heeft Brian zijn positie op de linksback mogen innemen.

Een minuut voor rust mogen we alle heiligen, die Hulsberg rijk is bedanken. toen een directe vrije trap van een meter of 25 van het doel via de lat op de paal caramboleert en met enig kunst en vliegwerk in de handen van Tars beland.

Met een 1-0 achterstand gaan we de rust in. Nog steeds geen man overboord en nog 45 minuten om het tij te doen keren.

Ook in het kleedlokaal heerst enige onrust, je merkt aan alles dat deze groep nog niet zo ervaren is om voor de prijzen te strijden. Dat is op zich ook logisch als je de groep analyseert. Deze jonge honden hebben nog zo veel groei potentie en staan nog aan het begin van vele mooie sportieve dingen. Vic wordt ingebracht om zodoende de slag op het middenveld te doen kantelen.

De eerste 10 minuten van de 2e helft verlopen eigenlijk gelijk aan de eerste tien minuten van de wedstrijd. Veel strijd op het middenveld, weinig lijn in het spel van beide kanten.

Het eerste echte doelgevaar komt dan ook pas na ruim een kwartier spelen, een vrije trap vanaf de rechterkant beland ongeveer ter hoogte van de elf meter, de spits torent boven iedereen uit en diens kopbal spat op de lat uiteen. Hulsberg is meteen wakker en schakelt een tandje bij.

Langzaamaan gebeurt waar we al iets langer op gehoopt hadden en wat eigenlijk ook de opzet van ons spel had moeten zijn. Hoge balcirculatie en de tegenstander fysiek kapot spelen.

Links en rechts verschijnen de eerste kramp perikelen en onze snelle voorwaartsen krijgen steeds meer ruimte. Helaas missen we de echte scherpte en duurt het tot ongeveer 5 minuten voor tijd totdat de massaal opgekomen Hulsbergse supportersschare reden tot uitzinnige vreugde krijgt,

De ingevallen Luc zet op het middenveld een blok en dribbelt met de pas veroverde bal aan de voet een meter of tien naar links, Is het Luc’s jeugdige enthousiasme of toch zijn fantastische inzicht? We zullen het wel nooit te weten komen. Feit is dat hij vanaf een meter of 30 van het doel plotseling ferm met links uithaalt en de bal met een Messiaanse curve in de rechterbovenhoek ziet verdwijnen. Heel Hulsberg danst (variant op de uiterst succesvolle uitgave van heel Hulsberg bakt)

In een klap is het geloof in een goede afloop bij alles met een Geel Rood hart weer terug. Nog een paar minuten op de klok, strafschoppen in het vooruitzicht, killers in en rond het veld, dat moet goed komen.

Hoe anders verloopt het deze keer. Vrijwel gelijk vanuit de aftrap komt de bal via enkele omzwervingen bij de pas ingevallen linksbuiten, met veel friemel werk wurmt deze “onbeholpen stoethaspel” met een kont a la Hennie Meyer ( voor wie hem nog kent) zich richting achterlijn. Vanaf een meter of tien van het doel op nog geen twee meter van de achterlijn weet deze speler toch nog een rollertje te fabriceren richting doel (of was het een mislukte voorzet), Heel Hulsberg stokt de adem als men de bal plotseling in het doel ziet verdwijnen, onze doelman Tars vertwijfeld achterlatend.

Weg gelijk spel weg finale kansen.

De grote “onpartijdige” gaf gelijk aan dat hij nog enkele minuten extra speeltijd in de aanbieding had en met geloof en bravour trekken 10 Geelhemden richting front. Eeuwige draaikont Wien wordt randje 16 gehaakt. Vrije trap en alles en iedereen in de Merefeldia zestien. Wien achter de bal, oogcontact met Cas en hatseflats, via een rake kopstoot brengt Cas beide ploegen weer in evenwicht.

Ongelooflijk wat een sensatie dient zich aan, Hulsberg staat tot 2 keer toe op uit een verloren positie. Wat een euforie op en langs het veld.

Ondertussen lijken er al meer dan 5 minuten extra tijd verstreken en is het wachten op het definitieve fluitsignaal van de ref.

Helaas beseffen onze mannen niet dat je in het voetbal nooit een afwachtende houding mag innemen. In plaats van de posities volledig in te nemen bij de aftrap was men wellicht nog bezig met nagenieten van deze Houdini act en met de strafschoppen serie die stond te wachten,.

Helaas voor ons wilde Merefeldia hier niet aan mee werken. Via twee schijven lag de bal opeens laag over de grond op een meter of vijf van ons doel en kon hun spits vrijwel ongehinderd de bal in ons doel glijden. 3-2 mijn god wat was dat balen. Echt in de allerlaatste seconde van de extra tijd. En zo onnodig!!

Helaas mannen, het heeft niet zo mogen zijn, maar wat mogen jullie en Han, Piet en Benno (voor intimi) trots zijn op dit team en haar prestaties dit jaar. Wat hebben we van jullie genoten.

Namens iedereen die SV Hulsberg een warm hart toedraagt , Chapeau !!!