Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG:Hard werkend SV Hulsberg pakt 3 punten

WEDSTRIJDVERSLAG:Hard werkend SV Hulsberg pakt 3 punten

SV Hulsberg 1 heeft het moeilijk in 2019. De ploeg lijkt uit vorm. Tegen koploper Haslou en Amby (die Hulsberg in de thuiswedstrijd al op een nederlaag trakteerde) werd in de slotfase een puntje gered, beide keren werd het 1-1. Ook tegen RKVVL/Polaris had de ploeg het zwaar afgelopen zondag.

Na de wedstrijd was iedereen in de bestuurskamer van SV Hulsberg het er over eens, de gasten van vandaag, RKVVL/Polaris staan te laag op de ranglijst. In de eerste helft was Tom Smits op de flank vaak ongrijpbaar waardoor Joeri Schouten, die een prima wedstrijd keepte aan Hulsbergse zijde, een aantal keren handelend moest optreden. Ook Jeremy Lemmens viel op. Na een Belgisch avontuur keerde hij voor één seizoenshelft terug op het nest bij zijn oude ploeg. De voormalig tweede divisie speler (EVV Echt) liet een aantal keren zijn voetbalkwaliteiten zien. In de tweede helft toonde hij echter ook een andere kant. Zichtbaar gefrustreerd haalt hij Vince Ekelhoff, die hem op snelheid de baas is, van achteren neer. De goed leidende scheidrechter Steffanie trekt zonder discussie en volkomen terecht de rode kaart en Lemmens kan gaan douchen.

Hulsberg staat dan wel al voor. Ray Kremer, terug van een verblijf in het buitenland, zorgt in de eerste helft voor de 1-0. Het lukt de thuisploeg echter niet op de overtal situatie in de tweede helft uit te buiten. De gasten gooien alles op alles, en gaan achterin 1 op 1 spelen. Het spel golft op en neer en Hulsberg krijgt diverse kansen na steeds weer een snelle omschakeling. Timo Valentijn strandt tot twee maal toe op de eveneens sterk keepende VVL Goalie en ook Ray Kremer mist nog een uitgelezen kans op de 2-0. Aan strijd en passie geen gebrek vanmiddag. Illustrerend zijn hierin de duels tussen Jimmy Kusters en Niek Horsmans. Op het scherpst van de snede vechten zij hun duels uit.

De wedstrijd die begon met de aftrap van Jeugdprins Tijn en Jeugdprinses Noa en speler van de week Jorg Voncken eindigt , gevoelsmatig na 2 uur voetballen, in een krappe overwinning voor de thuisploeg. De strijd en passie van de laatste drie wedstrijden moet worden meegenomen naar de derby tegen Schimmert. Deze wordt zaterdag a.s. gespeeld in Schimmert, aanvang 19:00 uur.