Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Haslou en SV Hulsberg delen de punten

WEDSTRIJDVERSLAG: Haslou en SV Hulsberg delen de punten

Op 20 januari 2019 wordt de eerste officiële wedstrijd na de winterstop weer gespeeld. Bij een kraak heldere hemel met een winters zonnetje staat om half 3 iedereen stipt te wachten. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden tegen de koploper Haslou. Echter blijkt de scheidsrechter niet aanwezig te zijn wegens miscommunicatie bij de KNVB. Uiteindelijk komt er witte rook voor de wedstrijd en weet de knvb een scheidsrechter a la minute te regelen. De wedstrijd kan uiteindelijk starten om 15:10. De wedstrijd werd geopend door de speler van de week Nicay Troisfontaine.

De wedstrijd begint aanvallend vanuit beide partijen. De bal gaat heen en weer maar Hulsberg lijkt uit hun concentratie gehaald te zijn doordat de wedstrijd later is begonnen. De eerste mooie actie komt vanuit Hulsberg door Timo Valentijn maar deze leidt helaas tot niks. Hierop volgend komt een mooie actie vanuit Haslou, Keeper van Hulsberg weet de bal buiten het doel te houden. Het spel voorloopt moeizaam. Een tackle van Vince Eckelhof die voor de bal lijkt te gaan, levert hem een gele kaart en bloedneus op. Ook een aantal aanvallen van Haslou leiden tot niks. Maar dan komt er een kans voor Haslou, deze door een onnodige tackle van Schouten uit het doel wordt gehouden. De scheidsrechter geeft een penalty waardoor Haslou op 1-0 voorsprong komt. De penalty werd genomen door Walt Janssens. Net voor rust nog een kleine kans voor Hulsberg vanuit een ingooi beland de bal voor de voeten van Dean Willems, die de bal helaas net boven de lat schiet. Tim blanken krijgt nog een gele kaart voor een overtreding waarna Hulsberg de rust in gaat en Haslou de leiding neemt met 0-1.

De 2e helft begint met een wissel van Niek Horsmans waarvoor Tommy Houben in de plaats komt. Hulsberg lijkt zijn rust gevonden te hebben wat zorgt voor een betere opbouw en meer balbezit. Haslou begint zich te ergeren en dit is in het spel te merken. Echter krijgen ze beide geen echte doelkansen. Er worden veel lange ballen gespeeld. Haslou wisselt in de 60e minuut Rowan Roumen maakt plaats voor Kylian Veen. Hulsberg volgt in de 69e minuut waarin Vince Eckelhof plaatst maakt voor Peter Bertram. Het blijft enige tijd spannend, dit  is ook in het publiek te merken. In de laatste minuten van de wedstrijd neemt Peter Bertram een vrije trap in de buurt van het doel van Haslou. Hij geeft hiermee een mooie voorzet naar Mickey Knarren die de 1-1 weet te maken. Hulsberg viert zegen met dit gelijk spel. Een moeilijke wedstrijd vanuit beide kanten die niet lekker op gang kwam. Volgende week hoopt Hulsberg op meer kansen tegen DBSV. Ook een van de toppers in het klassement. [Aldus Maike Bertram en Jip Vaessen]