Home Algemeen WINTERSTOP: Halverwege de competitie maken we de balans op

WINTERSTOP: Halverwege de competitie maken we de balans op

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat onze leden een paar weken rust krijgen. We maken halverwege de competitie de balans op:

SV Hulsberg 1:

Na 12 gespeelde wedstrijden staat ons vlaggenschip op een gedeelde eerste plek met Haslou. Haslou heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar de mannen van Ray Eygelshoven leveren een knappe prestatie! Er werd alleen verloren van RKASV en er werd gelijk gespeeld tegen Sportclub Jekerdal. Eerste wedstrijd na de winterstop: thuis tegen Haslou (20 januari)!

SV Hulsberg 2:

Het tweede elftal is bezig aan een meer dan indrukwekkende prestatie. 10 wedstrijden gespeeld, 30 punten. Ze scoren gemiddeld meer dan 5 doelpunten per wedstrijd en kregen maar 8 doelpunten tegen. Daarnaast is de ploeg van Han Jacobs inmiddels doorgedrongen tot de laatste 16 in het bekertoernooi! Wie gaat SV Hulsberg 2 stoppen?

SV Hulsberg 3:

Ook SV Hulsberg 3 verloor pas een wedstrijd en speelde een wedstrijd gelijk. Ze gaan dan ook als tweede de winterstop in achter koploper VV Hellas 3 (2 punten meer). Op de derde plaats volgt Sibbe 2 met 1 punt minder, maar wel nog twee wedstrijden tegoed. Het moge duidelijk zijn dat de gevarieerde trainingen van  Fernon Chappin en Tom Janssen zijn vruchten afwerpt!

SV Hulsberg 4:

Niet geheel verrassend is SV Hulsberg 4 ook dit seizoen geen hoogvlieger, want de laatste jaren eindigde deze ploeg steevast onderaan. Toch werd tot op heden pas de helft van de gespeelde wedstrijden verloren. Er werd één keer gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. En als er dan gewonnen wordt, laat dat dan maar tegen Walram gebeuren. Zo zie je maar, zo’n trainingskamp loont!

SV Hulsberg VR1:

Onze dames acteren ook dit jaar in de vierde klasse. Met een aantal nieuwe dames bezetten ze na negen wedstrijden mooi de 5e plek op de ranglijst. Een kampioenschap zal er niet meer inzitten maar dat is ook niet erg. Een aantal seizoen geleden speelde ze nog in de zesde klasse, en als je dan nu meedraait in de subtop van de vierde klasse, doe je het toch prima!

SV Hulsberg 35+:

Dan onze twee teams in de 35+ competities op vrijdagavond: Beide koploper! Onze oud gedienden spelen maandelijks een minitoernooi waarbij elke keer een andere club gastheer is. Ook hier wordt de eer hoog gehouden, trots!

SV Hulsberg veteranen:

Onze veteranen spelen vrijwel wekelijks op zaterdagavond hun wedstrijden. En ook zij blijken voor veel tegenstanders een moeilijke horde. Plezier staat echter voorop bij dit team en de 3e helft is minstens net zo belangrijk. Mooi ook is hun vriendschap met de veteranen van Millen. Jaarlijks bezoeken beide teams elkaar en afgelopen weekend werden ook de Hulsbergse kroegen hiermee geconfronteerd. Hoe is dat afgelopen?

SV Hulsberg jeugd:

Dan onze toekomst, de jeugd: JO19 speelt dit jaar in de 2e klasse en heeft het najaarskampioenschap volledig in eigen hand. Één punt minder dan koploper Rood-Groen LVC’01, maar twee wedstrijden minder gespeeld.

JO17 heeft nog enkele wedstrijden in te halen. Worden deze gewonnen, staat het team van Ard Thijssen op de tweede plek. Een kampioenschap is niet meer haalbaar, dan maar best of the rest :-).

JO15 eindigt de najaarscompetitie op de achtste plek. Vier keer werd er gewonnen, maar ook vijf keer verloren. Toch doen deze mannen het goed hopen in de voorjaarscompetitie bovenin mee te kunnen draaien.

JO13-1 en JO 13-2 eindigen beide op de tweede plek. Prima prestaties! Dit kan alleen maar een boost zijn voor de voorjaarscompetitie. Staan deze jonkies dan met de schaal in de handen? Let’s hope so!

JO11 eindigt op de zesde plaats. Ook hier werd er regelmatig gewonnen maar waren enkele teams toch iets sterker en daardoor eindigt JO11 in de middenmoot.

Van JO10 t/m JO7 worden uitslagen en standen bijgehouden door de KNVB. De spelertjes in deze leeftijdscategorieën bevinden zich in een ontwikkelfase, waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. Het is mooi om te zien dat onze jongste leden iedere week met veel plezier op het veld staan. De een heeft meer talent dan de ander maar samen als team vertegenwoordigen zij weer iedere week SV Hulsberg, en ook daar mogen we allen trots op zijn!

Het moge duidelijk zijn dat onze vereniging het goed doet. Gaan we naast de schoenen lopen? Nee, want dat past niet bij ons. Toch mogen we best een beetje chauvinistisch zijn. Want doordat vele iedere week weer de gang naar de Mesweg vinden: spelers, trainers, vrijwilligers, sponsors en supporters kunnen wij als klein dorpje nog steeds volledig zelfstandig blijven draaien.

Dank aan iedereen die hier ook in 2018 weer een steentje aan heeft bijgedragen en hopelijk kunnen we in 2019 ook weer op jullie rekenen, want SV Hulsberg, dat zeen v’r allemaol!