Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Ruime zege SV Hulsberg 1, SV Hulsberg 2 speelt lastige uitwedstrijd...

WEDSTRIJDVERSLAG: Ruime zege SV Hulsberg 1, SV Hulsberg 2 speelt lastige uitwedstrijd bij SCM 4

SV Hulsberg 1 – VV Daalhof 1: 7-0
SV Hulsberg – Daalhof is zondag jl. een treffen tussen de nummer laatst en de runner up. De ploeg uit Maastricht behaalde pas 1 puntje, daar waar de teller bij Hulsberg inmiddels op 22 staat.
Op deze donkere herfst zondag zou de wind wel eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Hulsberg wil graag met wind mee starten, echter de toss wordt gewonnen door de gasten, waardoor zij kunnen starten met de wind in de rug.
Veel voordeel haalt de ploeg er echter niet uit. Binnen het kwartier staat het 2-0. Eerst verwerkt keeper Croux een schot van Tim Blanken maar half, waarna Vince Eckelhoff er als de kippen bij is om het eerste doelpunt van deze middag te maken.
Vervolgens een prima loopactie van Niek Horsmans die Croux andermaal passeert.
Ondanks de snelle achterstand zakken de bezoekers steeds massaal terug op eigen helft om vandaaruit via de counter en lange bal de boomlange spits Sarikaya te bereiken. Gevaarlijk worden ze echter zelden.
Na een half uur spelen een prima Hulsberg aanval. Niek Horsmans zet voor en Vince Eckelhoff maakt af.
Cedric Veugen,  directe tegenstander van Sven heeft een lastige middag. 5 minuten voor rust gaat Sven er weer vandoor en ziet zijn voorzet door Hans Houbiers binnengeschoten.
Niet veel later is het juist Hans die Niek wegstuurt. Nu is het Mickey Knarren die doeltreffend afrondt.
De tweede helft neemt de thuisploeg wat gas terug en wordt Daalhof iets meer balbezit gegund. Ook nu zonder echt gevaarlijk te worden. Opzienbarend nog de carambole van Mickey Knarren, die zijn inzet via lat en paal terug het veld in ziet stuiteren. Ook Sven raakt nog de paal. Jop Wishaupt brengt met een van richting veranderd schot de stand op 6-0.
Langs de lijn warmlopend, en later invallend, een mooi duo. Peter Bertram, net 30 jaar geworden en in dit team langzaam aan een veteraan, voert zijn warming up uit, zij aan zij met Julian Kruts, met zijn 15 lentes jong de helft zo oud als Peter.
Het slotakkoord is voor Niek Horsmans, die een voorzet van Sven promoveert tot de 7-0.
Een constante overwinning van Hulsberg dat hiermee in het spoor blijft van koploper Haslou. Smet op deze wedstrijd de val van Luuk Huijts, die ongelukkig op zijn schouder terecht komt en een aantal weken lijkt uitgeschakeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VV Bunde. LET OP: Deze wedstrijd begint om 14.00u!
SCM 4 – SV Hulsberg 2: 3-6

Vandaag wacht voor SV Hulsberg 2 de moeilijkste uitwedstrijd tegen SCM 4. Hier spelen we niet alleen tegen 11 tegenstanders maar ook nog tegen een scheidsrechter die erg partijdig fluit. De trainer heeft alle scenario’s uit de kast gehaald en de jongens precies verteld wat er niet moet gebeuren. Mannen houd die ploeg van het zestien meter gebied weg. Met deze wijze woorden vertrekken we naar Maastricht. Na een goede warming up fluit de scheidsrechter voor de aanvang (14:00 uur) van de wedstrijd. Het gele legioen trekt meteen ten aanval, wat resulteert in een heel vroeg doelpunt. Pepijn speelt Dyon aan die als een haas achter de bal aan sprint, deze weet hem net nog voor de achter lijn binnen te houden schiet tot 2x toe tegen de keeper waarna Vic de bal intikt. Na 48 seconden voetbal 0-1. Is dit het begin van een mooie voetbalmiddag, afwachten het is nog lang. Na 14 minuten krijgt Dyon een mooie kans op 0-2 maar schiet helaas naast. Een minuut later krijgt SCM een kans en friemelt de bal langs Tars 1-1. Even later ligt Pim geblesseerd in de 16, Ben gaat naar hem toe voor verzorging, nadat Pim verzorgd is schreeuwt en wuift de scheids Ben van het veld. Dit is typerend voor deze scheids die niet zal uitgeroepen worden tot de man van de dag. Hulsberg kan niks goed doen hij fluit alles tegen ons. Maar dit wisten we al op voorhand hier had de trainer ook voor gewaarschuwd. 24 Minuten zijn er gespeeld als Pim strak afdrukt en de 1-2 binnen schiet. Een vrije trap van Remco van rechts wordt maar net niet bereikt voor Bas. 32 Minuten zijn we bezig als Pim tot 2 maal toe slecht wordt aangespeeld maar Pim weet toch te scoren 1-3. Remco speelt de bal op Vic die vanaf links de bal terug legt op Dyon die een zuiver doelpunt scoort, helaas ziet de scheids hier een buitenspel in en wijst het doelpunt af. 42 Minuten zijn er gespeeld als een SCM-speler de zestien binnen gaat Bas is zijn tegenstander waarna de SCM’er valt en ja daar gaat ie op de stip 2-3. Dit is tevens de ruststand.

De trainer spreekt de mannen heel duidelijk toe als we zo blijven spelen hier wij vandaag echt niet gaan winnen. Er zal meer dan een schep boven op moeten om de punten mee naar Hulsberg te nemen. Na 2 minuten spelen stuurt Pim Remco diep die breed aflegt op Dyon 2-4. Echter deze 2 doelpunten verschil is maar van korte duur. SCM krijgt een hoekschop die door een niet afgedekte korte hoek binnen wordt geschoten 3-4. In de 25steminuut zet Tim een sliding in en neemt een SCM-speler mee. Gele kaart en 10 minuten tijdstraf. Helaas heeft de scheids geen goed uurwerk en laat Tim 14 minuten aan de kant. Met nog 10 minuten te spelen passed Brian de bal op Remco die afgeeft op Luc en 3-5 is de nieuwe stand. Even later speelt Pim Dyon aan die Wien bereikt en 3-6 aantekent. Dit is tevens de eindstand.

Volgende week thuis tegen OVCS 2 om 11:30 uur. Gaat SV HULSBERG ongeslagen met 30 uit 10 de winterstop in?