Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 meest gelukkige in boeiend duel

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 meest gelukkige in boeiend duel

Na het ongelukkige verlies van vorige week tegen RKASV mocht SV Hulsberg vandaag wederom aantreden op hetzelfde complex, ditmaal tegen Willem I.

Met jonkies Lars, Vince, Dean en Job in de basis was het devies vooraf duidelijk: vandaag zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden, wil men de aansluiting met koploper Haslou behouden.

Deze boodschap van trainer Eygelshoven was duidelijk bij de spelers  overgekomen en dat was ook direct zichtbaar vanaf de aftrap. Duels worden niet vermeden en bij vlagen zijn er mooie combinaties te zien. Echter doet Willem I helemaal niet onder voor de geel-roden en zijn de beste kansen ook voor de thuisploeg. Na zo’n half uur spelen moet dan eigenlijk ook de 1-0 op het scorebord staan. Een goede aanval leidt tot meerdere schietpogingen maar de kevers krijgen de bal niet achter Joeri. In de tegenstoot van Hulsberg is Sven, die een prima 1e helft speelt, zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer te snel af en schuift de bal langs de keeper, 0-1.

Beide ploegen blijven de aanval zoeken en Willem I is wederom de gevaarlijkste ploeg. Tweemaal wordt het alluminium geraakt. Doch vergroot SV Hulsberg de marge vlak voor rust. Met een echte spitsenactie weet Niek van zijn directe tegenstander weg te draaien en de bal achter de keeper te schieten, 0-2! Een comfortabele voorsprong om mee te gaan rusten zou men denken, ware het niet dat Willem I in de blessure tijd van de eerste helft uit een standaardsituatie de achterstand terugbrengt tot 1-2.

Een wake-up call om niet te verzwakken.. Toch komt Hulsberg slapjes uit de kleedkamer. Er wordt niet kort genoeg gedekt waardoor Willem I veel meer tijd krijgt om te voetballen. De aanval wordt wederom gezocht maar Joeri staat telkens op de juiste plek en door enkele katachtige reflexen blijft de voorsprong behouden.

Na zo’n 70 minuten moet Mickey noodgedwongen door een blessure naar de kant, Peter is zijn vervanger. Ook de moegestreden Vince wordt gewisseld voor Tommy. Willem I blijft de gevaarlijke ploeg. Vooral het overwicht op het middenveld is duidelijk zichtbaar waarna trainer Eygelshoven ingrijpt. Sven wordt eruitgehaald en Max gaat tussen de linies spelen.

Een goede zet, want de thuisploeg wordt niet meer echt gevaarlijk. Uiteindelijk zorgt Peter met een mooie kopbal vanuit een corner voor de verlossende 1-3. Oog in oog met de keeper moet Job vlak voor het laatste fluitsignaal voor de 1-4 zorgen, echter krijgt hij de bal er niet in.

Kortom, in een strijdlustige eerste helft en matige tweede helft is Hulsberg de meest gelukkige, maar na het onverdiende verlies van vorige week is dat misschien wel gerechtigheid. Hulsberg blijft meedraaien in de top.  Volgende week komt rode lantaarndrager Daalhof op bezoek en het moge duidelijk zijn dat er dan maar één ding telt..