Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg verliest matige derby

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg verliest matige derby

Zondag jl. stond de laatste reguliere competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma. De thuisploeg sluit deze zondag met DJ en frietenwagen het seizoen af, en wil dus graag de drie punten in Schimmert houden.
De bezoekers daarentegen willen met een positief gevoel de nacompetitie ingaan.
In de wetenschap dat komende zondag een knock-out ronde wacht tegen Voerendaal wijzigt trainer Eygelshoven zijn team op een aantal plekken. Veel ruimte voor de jeugdige talenten dus.
Nadat de wedstrijd vanwege noodweer een kwartiertje later start zijn de eerste kansjes voor Schimmert. Fabrice Houtvast raakt het zijnet en Jesse Pinckers komt na een sterke actie niet verder dan een rollertje welke Joeri Schouten niet verrast.
De eerste keer dat Hulsberg echt gevaarlijk wordt is het meteen raak. Eerst zet Sven Gardeniers goed voor van links en komt Vince Ekelhoff, na een prima loopactie, net te kort. De aanval loopt echter door en Peter Bertram brengt de bal opnieuw in. Gardeniers kapt zich vrij en schiet de bezoekers op voorsprong.
Fabrice Houtvast brengt met een droge kopbal de thuisploeg niet veel later weer langszij: 1-1.
Na halve kansen voor Dion Branje (zijnet) en Tim Blanken (gekraakt schot) scoort Hulsberg opnieuw uit een mooie aanval. Remco Packbier draait de bal uitstekend in en Dion Branje scoort met ’t hoofd de 1-2.
Ook in het begin van de tweede helft komt het gevaar van Schimmert. Eerst moet Bjorn Schouteten een kopbal van een eigen verdediger over de lat tikken. Vervolgens gaat een strak schot van Vincent Bessems rakelings langs het doel en een kopbal van Lars Vleugels net over.
Peter Bertram legt heel Schimmert bijna het zwijgen op als hij van ruim 25 meter de bal richting doel krult. De bal daalt uiteindelijk net te langzaam waardoor keeper Schouteten met de schrik vrijkomt.
Dezelfde Schouteten staat aan de basis van de gelijkmaker. Na een diepe uittrap raakt Tim Blanken volgens de leidsman de bal met de hand en gaat de bal op de stip. Fabrice Houtvast laat zich dit buitenkansje niet ontnemen  en scoort zijn tweede van de middag.
Christiaan Vleugels is vervolgens dicht bij een Schimmertse voorsprong. Zijn afstandschot raakt echter de lat.
De winst gaat uiteindelijk toch naar Schimmert. De doorgaans zeer betrouwbare Hulsberg goalie Schouten lijkt niet vrij uit te gaan bij de corner van Bessems, die in één keer binnen valt
Sven Gardeniers raakt in het verdere verloop van de wedstrijd nog de paal maar Hulsberg scoort niet meer.
Joeri Schouten voorkomt in de slotfase nog tot twee keer toe een grotere achterstand.
De stand blijft ongewijzigd en Schimmert wint zo deze matige derby.
De winst voor Hulsberg in deze wedstrijd is de ervaring die de jongelingen weer hebben opgedaan.
Komende zondag op oorlogssterkte naar Voerendaal. Dan is het erop of eronder!