Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Toetje voor SV Hulsberg 1!

WEDSTRIJDVERSLAG: Toetje voor SV Hulsberg 1!

Afgelopen zondag kwam de rode lantaarn drager op bezoek in Hulsberg. RKVV Neerbeek moet winnen om niet aan de Mesweg te degraderen. De thuisploeg wil definitief de derde plaats op de ranglijst veilig stellen en zo een plekje in de nacompetitie bemachtigen.
De BBQ staat klaar, de DJ is in aantocht en de jeugd amuseert zich op het springkussen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie (thuis) seizoensafsluiting. Een positief resultaat vanmiddag zal de feestvreugde alleen maar verhogen.
Dat lijkt in eerste instantie echter mis te gaan als keeper Joeri Schouten buiten zijn 16-meter gebied de bal tegen een tegenstander aankopt, waardoor deze vrij voor een leeg doel komt. Scheidsrechter Thans meent echter dat de aanvaller de bal met de arm beroert en zo komt Hulsberg met de schrik vrij.
Sterker nog, de thuisploeg komt op voorsprong als Dion Branje een afvallende bal na een corner door een woud van benen binnen schiet.
Yama Maghsoedi lijkt iets terug te doen, echter Schouten pareert zijn inzet.
Hans Houbiers en Sven Gardeniers raken eerst ieder nog de paal voordat Peter Bertram de score verdubbelt.
Als Timo Valentijn na een Half uur spelen de 3-0 binnenkopt lijkt deze wedstrijd gespeeld.
Toch brengt Maghsoedi de spanning nog even terug als hij na een prima individuele actie de 3-1 aantekent.
Op slag van rust scoort Timo Valentijn echter de 4-1 en is het verzet van Neerbeek definitief gebroken.
Valentijn scoort na rust ook de 5-1.
Kansjes voor Neerbeek zijn er ook nog echter zij hebben de hulp van keeper Schouten nodig om nog te scoren. Bij een hoge bal grabbelt hij en verliest de bal waarna Roy Meys kan scoren.
Dion Branje bouwt de score verder uit. Eerst is hij onzelfzuchtig en laat Dean Willems scoren om vervolgens zelf met twee doelpunten de eindstand van 8-2 op het bord te brengen.
De derde plek is veiliggesteld en daarmee deelname aan de nacompetitie.
Twee seizoenen op rij lukte dit net niet, dit seizoen gaat Hulsberg zich opmaken voor een heerlijk toetje!
Maar voor het zover is zondag eerst de laatste competitie wedstrijd, de derby, uit bij Schimmert.
Een wedstrijd om “des keizers baard” zoals dat dan heet. Buiten de eer staat er niets meer op het spel. Een mooie generale voor de nacompetitie, dat dan weer wel!