Home 2e Elftal SV Hulsberg 2 op titelkoers na overwinningen op Geusselt Sport en Haslou!

SV Hulsberg 2 op titelkoers na overwinningen op Geusselt Sport en Haslou!

Geusselt Sport 3 – SV Hulsberg 2: 2-5

Vandaag alweer een finale wedstrijd. Geusselt Sport 3 is op deze zon overgoten ochtend de tegenstander van vandaag. Na wat omwervingen door Maastricht komen we eindelijk aan op hun sportcomplex. Vandaag kunnen we onze kunsten tonen op natuurgras. Over de eerste helft valt weinig te melden enkel dat een doelpunt van Dyon wordt afgekeurd. In eerste instantie wijst de scheids naar de middenstip was het niet dat hun grensrechter met de vlag in de lucht blijft staan. De scheidsrechter haalt verhaal en keurt het doelpunt af. Een scrimmage rond de zestien tussen Bob en hun spits schreeuwen de Maastrichtenaren voor een penalty. Deze wordt weggewimpeld beide spelers gaan voor de bal is de reactie. Verder gebeurt niks bijzonders. Met 0-0 gaan we rusten.

De tweede helft is maar net bezig als Tim Roel over rechts stuurt. Dyon wordt door Roel aangespeeld en schiet maar net naast. De uittrap van de keeper wordt opgevangen door Youri die naar Tim speelt en Dyon aanstuurt die vrij op de keeper afgaat en eindelijk de 0-1 scoort. Hulsberg 2 is de 2e helft heer en meester over Geusselt Sport. Dit zal moeten gaan uitwijzen in meer doelpunten. Na een kwartiertje voetballen mag Bas ingooien. De bal komt bij Wien die naar Tim schuift, die snoeihard uithaalt en de bal hoog in de touwen langs de keeper plaatst 0-2. De volgende aanval komt over links via Brent die broerlief Dyon aanspeelt en recht op de keeper schiet. De afvallende bal komt bij Pim terecht die 3 verdedigers te kijk zet en 0-3 op zijn naam schrijft. Na een halfuur spelen speelt Youri de bal verkeerd af de Geusselt spits gaat de 16 in en wordt volgens de scheidsrechter onregelementair afgestopt, strafschop en 1-3 is de stand. Kort na de 1-3 geeft Pim de bal aan Max die van de achterlijn voorlegd op het hoofd van Luc en het is 1-4. 40 Minuten zijn er gespeeld als Tim Roel de diepte instuurt de bal komt bij Max en 1-5 is de stand. Even voor het einde krijgt Geusselt Sport nog een kans en een middenvelder schuift de bal strak in de linkerhoek langs Nick. Eindstand 2-5. Proficiat mannen we blijven op koers.

SV Hulsberg 2 – Haslou 3: 2-1

Met diverse omzettingen in onze opstelling ( 4 basis spelers die in de 2e helft pas aansluiten ) beginnen we aan de wedstrijd tegen Haslou 3. Gemakkelijk zal het dan ook niet voor SVH worden ondanks de winst(1-6) in Elsloo eerder dit seizoen. Haslou 3 start met een heel ander team. De Schimmertse trainer Han Jacobs waarschuwt de mannen om vooral de 0 te houden in de eerste helft. De 2e helft zullen we namelijk weer compleet zijn. Over de eerste helft valt verder weinig te vertellen, buiten het voorval dat Tim van het veld wordt gestuurd.

De trainer pept de mannen nog eens op en verteld hun dat we als team ook met 10 man van Haslou 3 winnen en de 3 punten in Hulsberg blijven. We zijn 6 minuten aan het spelen als Haslou de score kan openen ware het niet dat Jim de bal van de doellijn red. De uitval hierna van SVH, Pim speelt Wien aan die de bal doorgeeft aan Dyon die helaas de paal raakt. Hulsberg krijgt met 10 spelers kansen. Helaas zoals altijd als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Zo ook nu, Haslou breekt uit en speelt de bal beheerst over Nick 0-1. Echter de geel/roden laten de kopjes niet hangen. Bij SVH 2 is de echte team geest nu merkbaar. Er wordt gevochten voor elke centimeter en elke bal. Na een halfuur in de tweede helft wordt een overtreding op Wien begaan. Wien neemt deze vrije trap, Jim pikt de bal en weet het hoofd van Pim in de 16 te vinden 1-1. Even later krijgt Hulsberg een hoekschop na goed doorjagen. Wien neemt deze en verrast de defensie van Haslou, Bas hoeft de bal maar in te tikken 2-1. Het wordt nog 10 minuten billen knijpen. Inmiddels weet onze staf dat KVC Oranje gelijk gespeeld heeft en wij virtueel aan de leiding gaan. Enkele minuten voor tijd krijgt Haslou nog de kans om 2-2 te scoren. Bas geeft hun spits geen kans en ruimt de bal. Na een enerverende 90 minuten is de stand 2-1 winst voor Hulsberg, de nieuwe koploper. Door teamgeest en vechtlust blijven deze 3 punten ook voor SVH 2. As zondag Passart-VKC de volgende te nemen hindernis. [Aldus Ben Hogenboom]