Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Verdiende zege Haslou in topper tegen SV Hulsberg

WEDSTRIJDVERSLAG: Verdiende zege Haslou in topper tegen SV Hulsberg

Zondag jl. stond de topper tegen Haslou op het programma. Op het prachtige complex in Elsloo verdedigt Hulsberg de koppositie. Bij verlies wordt deze overgedragen aan de thuisploeg.
Haslou maakt van begin af aan duidelijk de punten vandaag in eigen huis te willen houden. Gedreven en agressief spelend golft de ene na de andere aanval richting het Hulsbergse doel. Waarschuwingen zijn er van Roumen (kopbal over) en als even later Joeri Schouten een inzet met de voet moet keren. De openingstreffer kan echter niet uitblijven en die komt er ook via Hermans.
Hulsberg zet er weinig tegenover. Toch komt de ploeg op gelijke hoogte.
De gelijkmaker valt letterlijk uit de lucht als Sven Gardeniers een vrije trap vanaf de linkerkant over keeper Raven krult.
De bezoekers komen zelfs op voorsprong via een mooie aanval via diverse stations. Cruciaal een overstapje van Tim Blanken. Ray Kremer rondt uiteindelijk prima af.
Haslou is een prima combinerende ploeg, zoals ze ook tonen bij de 2-2.
Binnen het strafschopgebied wisselt de bal van voet tot voet totdat Theunissen afdrukt voor de gelijkmaker.
Diezelfde Theunissen scoort na rust met het hoofd de 3-2.
Eigenlijk komt Hulsberg er amper aan te pas. Een enkele keer zijn ze nog gevaarlijk, bijvoorbeeld als Vince Ekelhof zijn tegenstander passeert en Ray Kremer’s schot wordt geblokt.
Aan de overkant stelt de ingevallen Thijssen de overwinning voor Haslou veilig.
De aanname is pijnlijk, doch effectief…het schot vlammend in de driehoek. Een juweeltje.
De gifbeker moet voor Hulsberg helemaal leeg als Roumen, geheel vrijgelaten, kan binnenkoppen en de 5-2 aantekent.
De conclusie van vandaag is zuur, doch realistisch. Haslou wint volkomen terecht. De ploeg was feller en combineerde beter.
Is er nu een man overboord? Absoluut niet. Het eerste elftal van SV Hulsberg draait een prima seizoen met momenteel een derde plek als gevolg. Jeugdige spelers zijn gedurende het seizoen ingepast, wat zeer positief is richting toekomst.
Zondag wacht wederom een lastige uitwedstrijd, op bezoek bij Heugem.
Een nieuwe kans voor de ploeg om de kwaliteiten te tonen.