Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg op karakter langs VV Bunde

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg op karakter langs VV Bunde

In speelronde 22 van dit seizoen mocht SV Hulsberg op bezoek in Bunde bij de plaatselijke VV. De thuiswedstrijd in januari werd door SV Hulsberg met maar liefst 6-0 gewonnen. De resultaten van Bunde zijn dit seizoen zeer wisselvallig en het ziet er naar uit dat Bunde de laatste wedstrijden van de competitie voor spek en bonen gaat spelen, al kan men nog in de nacompetitie voor degradatie terechtkomen. Een overwinning op Hulsberg zou vrijwel zeker deze onzekerheid wegnemen.

Na het teleurstellende gelijkspel van verleden week tegen VV Berg’28 was het voorafgaand aan de wedstrijd natuurlijk de vraag in hoeverre dit doorspeelde in de hoofden van onze spelers. In de basiself één verrassende naam: Lars Wehrens, speler van de A-jeugd mocht aantreden voor de geblesseerde Remco.

Over de eerste helft valt weinig te melden. Het ene moment was Bunde iets meer aan de bal, het andere moment was SV Hulsberg de betere ploeg. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Een afstandschot van Hans Houbiers zeilde voorlangs en Youri moest 1 à 2 keer handelend optreden. Meer dan speldenprikjes waren het eigenlijk niet. Het zal dan ook niemand verbaasd hebben dat er met de brilstand gerust werd.

Na rust was Hulsberg iets meer aan de bal maar kon dit helaas niet omzetten in uitgespeelde kansen. Doordat Hulsberg iets meer naar voren drukte ontstonden er echter ook meer ruimte achter de verdediging maar gelukkig stond de verdediging goed. Zeker debutant Lars speelde een prima wedstrijd. Rond de 70e minuut mocht Sven Gardeniers  aanleggen voor een vrije trap, aan de zijlijn op de helft van Bunde. Zijn voorzet leek een makkelijke prooi te worden voor de keeper maar met een uiterste krachtsinspanning wist Dion Branje zijn dikke teen tegen de bal te zetten en verdween deze in het doel, 0-1.
Eindelijk, het verzet was gebroken en het leek alsof er een bepaalde druk van de schouders afviel. Niet veel later maakte Sven na een prima combinatie met Job Wishaupt, inmiddels ingevallen voor Peter Bertram, de bevrijdende 0-2. Dit doelpunt werd echter op advies van de grensrechter afgekeurd voor vermeend buitenspel door de prima leidende heer Kok.
Toch mocht dhr. Kok vlak daarna alsnog een streepje turven in zijn wedstrijdboekje. Met een prima schot, laag over de grond van zo’n 20 meter gooide wederom Dion de wedstrijd in het slot.

Een overwinning die op karakter over de streep werd getrokken. Het viel vooral op dat Hulsberg rustig bleef en niet als een kip zonder kop ging voetballen toen er ook na een uur spelen nog niet gescoord was. Overigens mooi dat Hulsberg de wedstrijd eindigde met vier spelers van de A jeugd op het veld. Misschien nog wel de grootste overwinning van gisteren..

SVME en Haslou, Hulsbergs grootste concurrenten bovenin de ranglijst verspeelde gisteren ook geen punten en het lijkt erop dat we een ontzettend spannend slot van de competitie tegemoet gaan. Volgende wedstrijd? a.s. Zondag 22 april, thuis tegen RKVVL/Polaris. Zorg dat je erbij bent!