Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 deelt de punten met Berg ’28 na meeslepend...

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 deelt de punten met Berg ’28 na meeslepend duel

1006
0
Afgelopen zondag kwam Berg ’28 op bezoek in Hulsberg. De heen wedstrijd ging voor Hulsberg met 4-3 verloren, terwijl er toen bij rust geen vuiltje aan de lucht was: 1-3
Ondanks het heerlijke weer en een strak kunstgrasveld was het ploeteren voor Hulsberg in de eerste helft.
De thuisploeg probeert lange tijd tevergeefs een bres te slaan in de fysiek sterke Berg verdediging.
In de 12e minuut is het bijna raak. Een mooie diagonale pass van Remco Packbier zet Timo Valentijn vrij voor de keeper. De 17 jarige Raf Lemmens redt Berg en zal dat nog een aantal keren doen deze middag, onder andere bij een kopbal van Dion Branje.
Het lijkt erop dat er met 0-0 gerust gaat worden, echter in de blessuretijd scoort Dion Branje eerst uit een penalty, na een overtreding op Sven Gardeniers. Kort na de 1-0 verdubbelt laatstgenoemde zelfs de score.
Direct na rust kopt Koen Bronzwaer Hulsberg uit een corner naar een comfortabele 3-0 voorsprong.
Vervolgens ontstaat, net als eerder dit seizoen in Berg, een meeslepende wedstrijd.
Cliff Reumers brengt de bezoekers terug in de wedstrijd en vanuit een vrije trap komt Berg zelfs op 3-2.
Als Sven Gardeniers Hulsberg op 4-2 zet lijkt de wedstrijd gelopen.
Berg geeft echter niet op en blijft strijden voor een beter resultaat.
De eerder genoemde keeper Lemmens houdt de ploeg in deze fase op de been, als hij achtereenvolgens redt op inzetten van Sven Gardeniers en Dion Branje.
Bergse spelhervattingen zijn gevaarlijk als de luchtmacht mee oprukt. De fysiek sterke verdedigers die bij corners en vrije trappen in het Hulsbergse strafschopgebied worden gestationeerd zorgen keer op keer voor gevaar. Vanuit een corner wordt het 4-3 en een scrimmage volgend op een vrije trap zorgt uiteindelijk voor de gelijkmaker.
Beide ploegen kunnen er vervolgens met de winst van door gaan. Kansen zijn er over en weer. Sven Gardeniers raakt de lat, aan de andere kant is de behendige Yoshi Claessens tot twee keer toe kort bij een doelpunt. Er wordt echter niet meer gescoord en de punten worden gedeeld.
Een kopie van de heenwedstrijd, Berg komt wederom terug van een ruime achterstand. Gelukkig houdt Hulsberg nu wel een puntje over. Zondag kan de ploeg zich revancheren als het op bezoek gaat bij Bunde.