Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Moeizame overwinning op laagvlieger DBSV

WEDSTRIJDVERSLAG: Moeizame overwinning op laagvlieger DBSV

Als de koploper op bezoek gaat bij de rode lantaarndrager is het aannemelijk om op voorhand te denken dat de koploper met de punten aan de haal gaat. Maar dit scenario drukte trainer Eygelshoven al voor de wedstrijd de kop in. ‘RKHSV heeft hier punten verloren, Haslou heeft hier punten verloren, en dan zouden wij denken hier even gemakkelijk met de punten aan de haal te gaan’ citeerde hij letterlijk. ‘Ik dacht het niet!’

En zo geschiedde, want na amper 10 minuten spelen keek SV Hulsberg al tegen een 1-0 achterstand aan op het moeilijk bespeelbare grasveld in Heugem. Overigens de laatste wedstrijd op dit grasveld, want de schop gaat de grond in en ook RKHSV/DBSV krijgen twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De resterende wedstrijden van deze ploegen worden gespeeld op het veld van De Heeg.

Door het moeilijk bespeelbare veld kreeg SV Hulsberg maar moeizaam een poot aan de grond. Waar dit seizoen over het algemeen de voetballende oplossing gezocht werd, zagen we nu veel lange ballen. Aan DBSV kant ging er vooral veel dreiging uit van de kleine rechtsbuiten wat enkele keren tot gevaarlijke situaties voor het doel Yoeri leidden, echter stond hij altijd op de juiste plek. Halverwege de eerste helft leek Hulsberg wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en met een droge schuiver van net buiten het zestienmeter gebied tekende Dion Branje voor de gelijkmaker.

Echte kansen waren er niet meer in het restant van de eerste helft maar toch werd er met een voorsprong gerust. Waar Tim Knols verleden week nog een verdwaalde voorzet zag binnenvliegen was het deze keer Timo die zijn voorzet vanaf de rechterkant in de lange hoek achter keeper Jannes zag verdwijnen.

Meteen na rust leek Hulsberg de wedstrijd meteen in het slot te gooien echter de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg stak wederom zijn vlag in de lucht voor buitenspel, wat absoluut niet het geval was. Deze fanatiekeling moet ongetwijfeld een verleden hebben op de militaire vliegbasis van Eindhoven en verdient zeker een nominatie voor de militaire Willemsorde want strijders met een dergelijke passie zie je nog maar zelden.

Enfin, geen 1-3 dus, maar na 60 minuten 2-2. Een voorzet van de linkerkant wordt in het strafschopgebied binnen gekopt. Lang lijkt het erop dat dit ook de eindstand gaat worden, want ook nu dwingen beide ploegen vrijwel geen kansen af. Jop wordt gebracht voor Ray en Peter wordt doorgeschoven om in de lucht gevaar te kunnen stichten. De bal wordt iedere keer naar voren gepompt en vlak voor tijd is Sven het goudhaantje en tikt de bal binnen na een scrimmage voor het doel.

Na het laatste fluitsignaal haalde iedereen met een geel-rood hart opgelucht adem. Drie punten mee naar huis en verder niet meer praten over deze wedstrijd. Ook na speelronde 20 is Hulsberg nog steeds trotse koploper. A.s. zondag komt Berg’28 op bezoek. De heenwedstrijd werd verloren, Hulsberg is dus gewaarschuwd.