Home 1e Elftal SV Hulsberg 1 pakt drie belangrijke punten!

SV Hulsberg 1 pakt drie belangrijke punten!

Zondag jl. stond de op voorhand lastige thuiswedstrijd tegen RKASV uit Amby op het programma. Uit werd weliswaar met 2-5 gewonnen, maar dat ging toen alleminst makkelijk. Verleden seizoen hielden de gasten van vandaag zelfs Hulsberg uit de na-competitie en bereikten uiteindelijk de finale. VV Hellas was echter toen te sterk en ASV bleef vierde klasser.
Met de door loonbedrijf Hayco gesponsorde wedstrijdbal is de thuisploeg in de 5e minuut voor het eerst gevaarlijk. Ray Kremer schiet op doel maar keeper Reintjens bokst de bal weg. Gedurende de eerste helft ontspint zich een typische “0-0” wedstrijd. Hulsberg is wel de bovenliggende partij, maar echte kansen worden niet afgedwongen. We noteren een schot van Tim Blanken, welke via een Amby verdediger corner gaat en een schot van Jop Wishaupt dat recht in de handen van de keeper belandt.
Toch is 0-0 niet de ruststand, want na een scrimmage voor het doel van Amby weet Peter Bertram de 1-0 te scoren.
Vijf minuten na rust snelt Roel Maessen het Hulsbergse strafschopgebied in en wordt daar gestopt door Tim Knols. Al of niet regelementair? Scheidsrechter Janssen wuift de claim van de bezoekers op een strafschop weg.
Er volgen mogelijkheden via Sven Gardeniers die door keeper Reintjens wordt gestopt en Tim Blanken, wiens inzet slechts een corner oplevert.
Toch verdubbelt de thuisploeg de score. Ray Kremer jaagt door en dwingt daarmee een ingooi voor Amby af ter hoogte van hun eigen achterlijn. Die inworp komt uiteindelijk bij aanvoerder Hans Houbiers uit die de bal achter de bezoekende verdediging dropt. Daar staat Sven Gardeniers klaar om met een mooie volley de score te verdubbelen.
In de 68e minuut schiet keeper Reintjens de bal uit die voor de voeten van Tim Knols belandt. Deze retourneert de bal rechtstreeks voorwaarts daar waar de verdediging van RKASV en de keeper elkaar aan blijven kijken.  Als niemand van hun de bal wil, dat weet Timo Valentijn er wel raad mee. Hij schiet diagonaal de 3-0 prachtig binnen.
Ruim 5 minuten later een vergelijkbare situatie, weer schiet Tim Knols een bal richting strafschopgebied, echter nu zeilt de bal over alles en iedereen heen, inclusief de keeper. Een wereldgoal!
Joeri Schouten mag zich ook nog onderscheiden door twee keer kort na elkaar een bal tot corner te tikken.
Kansen volgen nog voor Ray Kremer en Timo Valentijn, waarop keeper Reijntjens beide keren redt.
Ook de jongelingen Dean Willems en Vince Ekelhoff laten van zich spreken. Dean neemt een corner waaruit de inzet van Vince rakelings langs de paal gaat.
Dean Willems zet Timo Valentijn nog vrij voor de keeper, echter deze redt wederom.
Een op voorhand lastige thuiswedstrijd wordt gewonnen. SV Hulsberg 1 blijft koploper. Waar gaat dit eindigen?
SV Hulsberg 2 ging op bezoek bij het ongeslagen en schier ongenaakbare Wijnandia 2. Ondanks een 1-0 ruststand wisten de mannen van Han Jacobs en Ben Hogenboom de drie punten volkomen terecht mee te nemen naar Hulsberg. Eindstand 1-3.