Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Monsterscore SV Hulsberg 1

WEDSTRIJDVERSLAG: Monsterscore SV Hulsberg 1

Allereerst blikken we nog even terug op de wedstrijd welke werd gespeeld op 4 februari, toen SV Hulsberg er vandoor ging met de volle winst op bezoek bij koploper SVME. Een wedstrijd die gespeeld werd in de ijzige vrieskou in Eijsden. In de eerste helft is SVME de bovenliggende partij en na een kwartier spelen komt SV Hulsberg op achterstand door een doelpunt van Stijn Joordens. Vooral de ‘tegenwind’ speelt de geel-roden parten. Waar SVME na een half uur spelen de marge moet verdubbelen, maar keeper Youri goed red is het niet veel later Ray die de gelijkmaker op het scorebord zet.
Ook na de rust komt de ploeg uit Eijsden beter uit de startblokken. Toch weet Hulsberg na zo’n 10 minuten in de tweede helft op voorsprong te komen. Wederom is het Ray Kremer die doel treft. Er wordt nog geappelleerd voor buitenspel, echter de scheidsrechter wuift het weg.
Vanaf dat moment schakelt SVME nog een tandje bij en is het vooral billen knijpen voor de Hulsbergse fans. De gelijkmaker blijft dan ook niet uit. Een kwartier voor tijd zorgt Sven Walraven voor het tweede Eijsdense doelpunt. SVME speelt voor de winst en raakt in de slotfase nog twee keer de lat.
Toch trekt SV Hulsberg uiteindelijk aan het langste eind. Nadat een diepe bal tussen de keeper van SVME en Timo invalt komt deze keeper iets te onzeker uit en heeft de bal niet klemvast. Sven is er als de kippen bij om de winnende treffer op zijn naam te schrijven!
Na deze knappe overwinning staat Hulsberg bovenaan in de 4e klasse A. Nummer 2 SVME heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld, maar het gat (verliespunten) wordt kleiner. Ook in de tweede periode leidt Hulsberg. De opdracht voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Daalhof is dan ook simpel: winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht, de uitwedstrijd werd namelijk door Daalhof met 3-2 gewonnen.
De mannen van Ray Eygelshoven starten overtuigend aan de wedstrijd en domineren vanaf minuut één. Reeds in de 5e minuut opent Timo Valentijn de score. Hij  passeert zijn directe tegenstander en schiet met links de 1-0 binnen. Vijf minuten later heeft hij ook de 2-0 op zijn schoen. Na een snelle uitbraak schiet hij voorlangs.
De 2-0 valt echter alsnog snel, als Sven Gardeniers een afvallende bal prachtig in de rechterhoek krult.
Binnen 20 minuten is het zelfs 3-0. Sven Gardeniers zet voor en Dion Branje tikt bij de tweede paal binnen.
Ondanks de vroege doelpunten weet de keeper van de bezoekers zich toch te onderscheiden. Eerst tikt hij een geplaatste bal van Hans Houbiers corner. Later verwerkt hij, na een scrimage de inzet van Ray Kremer tot corner.
In de 35e minuut wordt het dan toch 4-0, wederom door Dion Branje, ditmaal met het hoofd.
Heeft doelman Joeri Schouten dan helemaal niets te doen? Jawel hoor, richting de rust redt hij eerst een kopbal om vervolgens ook de rebound van Dean Sauer te keren. Een voorteken? Wellicht, want op slag van rust scoort Navarone Lenaerts de 4-1.
Tumult als niet veel later de 4-2 van Daalhof wegens buitenspel wordt afgekeurd en Hulsberg in de daaropvolgende aanval de
5-1 scoort via Sven Gardeniers. Heel Daalhof appelleert nu ook voor buitenspel, echter hun eigen grensrechter vlagt niet, dus het doelpunt wordt geteld.
Direct na rust kopt Peter Bertram de 6-1 binnen. Ook Remco Packbier pikt een doelpunt mee. Zijn voorzet zeilt over alles en iedereen, inclusief de keeper heen, en valt zomaar in het netje. Een onbedoelde beauty.
Dion Branje tekent voor 8-1 en Timo Valentijn voor 9-1.
Daalhof komt er af-en-toe uit. Zo ook 10 minuten voor tijd. Door een gebrek aan coaching in de defensie lijdt Hulsberg balverlies rand 16 meter. De bal komt bij Dean Sauer die droog uithaalt en de 9-2 scoort.
De koek is nog niet op. Sven Gardeniers schiet de thuisploeg in de dubbele cijfers. De ingevallen Dean Willems maakt er 11-2 van om tot slot voor te zetten op wederom Sven Gardeniers die de eindstand op 12-2 bepaalt.
Een ongekend ruime overwinning die vertrouwen biedt voor de topper van zondag a.s. Dan gaat Hulsberg 1 op bezoek bij nummer 3 Haslou.