Home 1e Dames elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Knappe overwinning SV Hulsberg 1

WEDSTRIJDVERSLAG: Knappe overwinning SV Hulsberg 1

RAKSV – SV Hulsberg: 2-3

Zondag vijf februari jl. stond de lastige uitwedstrijd tegen RKASV op het programma. De ploeg uit Amby telde vooraf zes punten meer dan de bezoekers uit Hulsberg.
Gebruikelijk in deze tijd van het jaar, werd de aftrap verricht door de Hoeglöstigheid van de plaatselijke Carnavalsvereniging “De Sjlabök”, Prins Stefan den Ierste.
Hulsberg start met Yoeri op doel. Verder Koen, Luuk, Remco, Tim Knols, Dion, Peter, Sven, Tim Blanken, Ray en Timo.

Er ontstaat een spannende wedstrijd, waarin de thuisploeg het initiatief neemt. RKASV opent fel. Na tien minuten een opgelegde kans voor Stephen van Laar om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Oog in oog met Yoeri weet hij de Hulsberg goalie echter niet te verschalken. Dat lukt Timo aan de andere kant wel, als een terugspeelbal op de thuiskeeper te kort blijkt en hij er als de kippen bij is om de 0-1 te laten aantekenen!
De wedstrijd golft op en neer. Vanuit een corner kopt Roy Notermans over.
Dion ziet vervolgens zijn kopbal van de lijn gehaald. De tegenaanval van Amby is direct ook weer gevaarlijk, nu komt Boris Bokmans vrij voor Yoeri, maar ook hij mist.
Ook Jowin Geraerds krijgt nog een kans, waarop Yoeri prima redt.

Nadat in de tweede helft eerst een bal door de Amby defensie van de lijn wordt gehaald, zet Sven knap door op de linkerflank. Zijn voorzet gaat voorbij Ray maar is precies op maat voor Dion, 0-2!

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft misschien wel de mooiste bal van de wedstrijd. Sven krijgt de bal, ziet dat de thuiskeeper ver voor zijn doel staat, en twijfelt geen moment. Zijn schot spat helaas uiteen op de lat. Een actie die een doelpunt verdient.
Twintig minuten voor tijd wederom een sterke actie van Sven, die teruglegt op Ray. Zijn schot wordt echter door de keeper met de voet gered. Peter wordt gewisseld voor Cas. Twintig minuten voor tijd zet Sven sterk door op de achterlijn. Zijn tegenstander denkt de bal achter te kunnen laten lopen, echter “Zoef Zoef Sven” is er met het leer vandoor. Hij bekroont zijn prima actie zelf en scoort de 0-3. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld.

ASV geeft echter niet op en blijft, soms op het randje, strijden. En met succes. Amper vijf minuten na de 0-3 wordt een vrije trap van richting veranderd, waardoor Yoeri de bal niet klemvast krijgt. De 1-3 is een feit.
De thuisploeg ruikt bloed en ook de opvolgende corner kan maar ternauwernood door de Hulsberg defensie worden verwerkt. Timo maakt plaats voor Dean. Yoeri mag nog eens handelend optreden op een inzet van invaller Andy Geraerds.
Na tien minuten spelen valt Dean ongelukkig weer uit. Dyon Gerits is zijn vervanger.
In de laatste minuut scoort Andy Geraerds alsnog de aansluitingstreffer.

De blessuretijd wordt daardoor hectisch en billenknijpen voor Hulsberg, maar na het verlossende eindsignaal kunnen de armen in de lucht. De overwinning wordt, ondanks de ruime 0-3 voorsprong, met de hakken over de sloot binnengesleept.
Hoe dan ook, de drie punten zijn in the pocket.

Een mooie opsteker voor de derby tegen koploper Wijnandia van zaterdag a.s!

RKVV Voerendaal 3 – SV Hulsberg 2: 2-2

Een uitwedstrijd tegen de koploper. Voerendaal begon sterk en zette SVH vroeg onder druk. Hier wisten we goed onder uit te voetballen en na 10 min was het voor Voerendaal moeilijk om door de gesloten defentie heen te voetballen, maar toch werd in de 25ste minuut de 1-0 gemaakt. SVH liet het hier niet bij zitten en direct daarna scoorde Tim R de gelijkmaker (1-1). Hulsberg bleef goed geconcentreerd doorspelen tot aan de rust.Dit leidde tot frustratie bij Voerendaal.

Tweede helft:
Na rust begon Voerendaal wederom aan te dringen, maar SVH liet zich niet kennen. Na een hoekschop in de 70ste minuut maakte we zelfs 1-2 door een klutsbal achterop het hoofd van Tim R. Echter 5 min later na 6 corners op rij werd de 2-2 gemaakt door de thuisploeg. SVH speelde als een echt collectief de wedstrijd uit, wat leidde tot deze mooie en verdiende prestatie. [Aldus Hans Mennens]

SV Hulsberg 3 – Spaubeek 3: 1-4

Geen verslag.

RKVV Wijnandia 3 – SV Hulsberg 5: 3-1

Geen verslag.

SV Hulsberg VR 1 – ST De Ster/Havantia VR1: 3-0

Vandaag stond de wedstrijd tegen de dames van de Ster op het programma. Een topper op papier dus er werd ons flink op het hart gedrukt dat de drie punten in Hulsberg moesten blijven. Met een bijna compleet team wist onze trainer een opstelling te maken en gingen we van start. Het was al snel te merken dat we zeker niet de mindere partij waren. Zoë wist na ongeveer 20 minuten de 1-0 te maken. Zenuwen waren nog niet weg maar we gingen zo de rust in.

Na de rust kwamen we terug het veld op en waar we meestal inkakken aan het begin van de tweede helft werd er deze keer gescoord! Het was weer Zoë die de bal achter de keepster wist te krijgen 2-0. Nu was het belangrijk dat we geen doelpunt tegen kregen en bleven voetballen. Het was allemaal niet mooi en de ster kreeg ook wat kansen maar toch wisten wij en wederom Zoë de 3-0 in het net te krijgen. Met nog maar een kwartier te spelen merkte we dat de druk iets minder werd en speelden we de wedstrijd met nog wat kansjes uit. Eindstand 3-0!
Met deze uitslag is het duidelijk dat we zeker mee doen voor de titel!
Volgende week hebben de dames een dagje vrij om de dameszitting te bezoeken in het dorp. Een week later ontvangen we de dames van SVME..tot dan!
[Aldus Jill Simons]