Home 1e Dames elftal OVERZICHT SENIOREN: Veteranen winnen ondanks koud herfstweer

OVERZICHT SENIOREN: Veteranen winnen ondanks koud herfstweer

1083
0

SV Hulsberg Veteranen – Sporting Heerlen Veteranen: 3-1

Zaterdag avond 18.00 uur. Donker en koud herfstweer, strakke ( kunst ) grasmat en goede verlichting en Sporting Heerlen op bezoek. Een tegenstander waar we een soort van haat liefde verhouding mee hebben. Iedere keer weer een lekkere pot , maar nooit een walk over. Deze keer leek het anders te gaan, Hulsberg speelde vanaf het begin in een hoog tempo, creëerde kansen en scoorde gemakkelijk. Met ogenschijnlijk gemak liepen we uit tot een 3-0 voorsprong. Sporting Heerlen kwam meerdere malen gevaarlijk in de buurt van ons doel maar verder dan een schitterend genomen vrije trap en een knal van 20 meter ( beiden werden door John vakkundig uit het doel getikt) kwamen ze niet.

Helaas meende onze zeer gewaardeerde voorstopper HH hen te moeten helpen want een vrij onschuldige, lage voorzet, werd door hem op fenomenale wijze in eigen doel gewerkt, John verbouwereerd achterlatend.

Hierdoor gingen we me t een 3-1 voorsprong de rust in. Tijdens de rust dienden we helaas afscheid te nemen van een drietal spelers ( door andere verplichtingen ) waardoor we nog maar 11 spelers over hadden. Na enkele minuten in de tweede helft diende onze bikkel Jack ook nog geblesseerd uit te vallen waardoor we bijna de hele tweede helft met zijn tienen de voorsprong diende te verdedigen.

Sporting Heerlen rook haar kansen en beukte op het Hulsberg doel. De ene aanval na de andere golfde over ons heen en het was wederom onze HH die besloot onze gasten een handje te helpen. De slimme, zeer ervaren Heerlen spits Benders kapte en draaide dat het een lust was op de rand van de zestien en zijn uithaal leek, houdbaar voor onze doelman, naar de linker boven hoek te verdwijnen. Leek , want het was de rug van HH die de bal dusdanig beroerde dat deze aan de rechter kant in het doel verdween. Vertwijfeling alom bij onze Geel Roden.

De laatste twintig minuten lieten zien dat wij niet alleen over een uitstekend voetballend team beschikken maar ook ons mannetje staan als er voor elkaar gevochten en voor iedere meter geknokt dient te worden. Mannen chapeau voor de manier waarop we deze overwinning binnen hebben gesleept.

Man of the match: Marc Jacobs, voor de manier waarop hij, tussen alle geweld in, overeind bleef en een ook in de derde helft zijn steentje bijdroeg.

[Aldus John Wolfs]

SV Hulsberg 5 – SV Geuldal 4: 5-4

Vandaag moesten we het thuis opnemen tegen de koploper Geuldal4,dat nog zonder puntverlies was.en ja,moesten,want na forse nederlagen en het verlies van onze doelman,voelde deze wedstrijd om 9.30 in de bittere kou als opgave.de oplettende lezer zag ook al dat de koploper ongeslagen was😉 we begonnen maar weer in de waaier,wat de laatste weken ook geen succes kon brengen,maar hoe anders en onherkenbaar was onze ploeg vandaag! De waaier werd eindelijk weer eens benut in al haar schoonheid en pakte ook goed uit.we kwamen verrassend op 1-0.remco scoorde schitterend via latje binnen,na een daverend schot,lang konden we niet genieten en al snel lag de 1-1 in het doel.rug rechten en in de organisatie blijven spelen. We pakten het weer lekker op en een heerlijke diepe bal uit de waaier op Ruud leverde wederom een voorsprong op2-1.het publiek inclusief onszelf keek zich eens verbaasd aan,dit was toch het vijfde?wat de laatste 3eedstrijden dik verloren had? We bleven vriend en vijand verbazen en zelfs de 3-1 verscheen op het scorebord,wederom Ruud verschalkte de doelman. Rust.complimenten alom,vasthouden aan ons systeem en we zijn er nog zeker niet.geuldal opende de tweede helft beter en kwam al snel via een verwoestend schot dat net niet gepareerd kon worden door onze goalie Alex op 3-2.maar we waren vandaag gewoon goed en na een heerlijk waaier moment haalde Bram uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat net over de doellijn rollen,Ruud tikte de bal in het doel en claimde de treffer.de hawk-eye was defect dus we zullen t nooit weten,feit was wel dat de marge weer 2was.geuldal liet echter zijn klasse zien en kwam terug tot 4-4.tja wat moesten we…voor de wedstrijd hadden we hier voor getekend.maar de onoverwinnelijkheid straalde van ons af,voor iedere meter geknokt en positief gecoacht,we bleven voetballen/waaieren en wederom etaleerde deze voor iedereen onbekende spelvorm zijn effectiviteit en een mooie voorzet liet Carlo(of zoals Ruud hem noemt Pablo😁) de tegenstander bij de eerste paal zijn hielen zien en tikt de 5-4 binnen.loon naar werken,de kroon op het werk en een schotel bier in de kleedkamer 🍻 de luttele minuten die volgde speelden we profesioneel uit. Einde wedstrijd en de sportieve complimenten ook van de koploper die hun verbazing uitten over onze plaats op de ranglijst. We waren vandaag ook onherkenbaar maar wel op de goede manier. De druk bij de technische staf is dan ook volledig verdwenen. Volgende week rust omdat we dan een klein feestje gaan vieren met enkele oudjes van ons team 🍻🎉⚽

[Aldus Dennis Franssen]

SV Hulsberg 35+: 2x winst, 1x verlies

Vrijdagavond mochten 35+ vedetten weer aantreden op het complex van Hellas. (Klimmen) Het kon wel eens de avond worden dat het 7 tal het kampioenschap 🏆binnen kan halen.

Hellas – SV Hulsberg 0-2
Hellas trad aan met 13 mensen
maar toch zijn het de geel roden die het spel maken. Eerst worden er een hand vol kansen gemist maar dan is daar Dennis die op zijn 40 ste verjaardag 🎉de 0-1 binnen pegelt. Na vloeiende combinaties is het Michel die de 0-2 binnen tikt!

SCM- SV Hulsberg 0-2
De Maastrichtse fusieclub kon maar 7 sjengen optrommelen. De rest was natuurlijk naar de Geusselt om MVV te ondersteunen. Zo waren zij genoodzaakt de Maastrichtse stadsmoer op te bouwen rondom hun eigen doel. Toch kwamen ze dicht in de buurt van het SV Hulsberg doel. Het is Joep die de brilstand vast houd!  Het duurde 15 min voordat we eindelijk het net vonden via een droge schuiver van mark werd het 0-1. Kort daarna word het 0-2 , het is Patrick die netjes vrij word gezet en koeltjes de 0-2 maakt.

VV Schimmert – SV Hulsberg 3-0
Nu nog de kers op de taart door Schimmert richting watertoren te sturen met een nederlaag. Dan is het eerste kampioenschap van SV Hulsberg binnen!
Nou het liep helemaal anders! We begonnen sterkt en het moet via leun 0-1 worden maar hij mist finaal de bal en in de counter ligt de bal in het Hulsbergse doel. Wat volgt zijn toekomstige kampioenen die met gebogen hoofden de match uitspelen. Niks lukte en Schimmert was gewoon feller,sterker en killers in het counterspel.
Het liep uit na een 3-0 einduitslag.

Helaas nog geen kampioen toch lieten we het bier rijkelijk vloeien in het dal van klimmen en met de halve liters 🍻van Dennis achter de kiezen kwamen we rond 1:00 voldaan terug in ons eigen durp! Volgende speelronde 2 punten pakken en dan met de platte kar door ut durp!

[Aldus Roland Leunissen]

SV Hulsberg Vr1 – RKMVC Vr1: 2-0

Koud! Dat was het vooral. Over deze wedstrijd kunnen we erg kort zijn, we speelden zelf ontzettend slecht, de tegenstander speelde voornamelijk erg agressief.
In de eerste helft na ongeveer een half uur spelen liep Janou een vrije trap van Jill mooi binnen en in de tweede helft wist Zoë te scoren.
We waren allemaal blij dat de wedstrijd afgelopen was en dat we toch gewonnen hebben ondanks het zeer slechte spel.

[Aldus Jill Simons]