Home 1e Dames elftal OVERZICHT SENIOREN: SV Hulsberg-vets te sterk voor gevestigde orde Sporting Heerlen

OVERZICHT SENIOREN: SV Hulsberg-vets te sterk voor gevestigde orde Sporting Heerlen

1854
0

SV Hulsberg 2 – VV Schimmert 2: 0-2

Het tweede elftal is bezig aan de laatste loodjes van deze competitie. De laatste speelronden hoeft er niet gevoetbald te worden, aangezien er maar 10 ploegen in de poule zijn ingedeeld. Reden genoeg om de laatste wedstrijden met een goed gevoel af te sluiten.

Vandaag staat de derby tegen de buren uit Schimmert op het programma. Alvorens de vlaggenschippen van beide verenigingen de strijd aan gaan, mogen de overige selectiespelers het goede voorbeeld alvast geven. Het tweede elftal is door omstandigheden niet op volledige sterkte, maar het spelersmateriaal moet het Schimmert zeker lastig kunnen maken. Het voorjaarszonnetje doet ook nog een positieve duit in het zakje.

Waar Schimmert, met name in theorie, nog speelt voor het kampioenschap, probeert Hulsberg een plekje te klimmen op de ranglijst. Hulsberg begint met een gedegen opstelling, hoewel een aantal pijntjes kunnen zorgen voor vroege wissels. De bank is echter goed gevuld. Bas Hendriks maakt zijn debuut bij de wedstrijdselectie als B-speler. Vanaf het begin van de wedstrijd is duidelijk dat Schimmert een sterke tegenstander is, maar dat Hulsberg vrij aardig stand kan houden. Schimmert heeft het betere van het spel, meer balbezit en is wat dreigender. Echte grote kansen zijn er echter niet te noteren. Eén moment van onoplettendheid zorgt wel meteen voor een doelpunt. Een diepe bal wordt slecht beoordeeld en komt met ietwat geluk bij een Schimmert-speler. Koelbloedig wordt de 0-1 binnengeschoven. Hoewel het nog vroeg in de wedstrijd is, bepaalt deze treffer het verdere verloop.

Hulsberg probeert te voetballen, wat met vlagen aardig lukt. Het kenmerkende probleem blijft echter het creëren van kansen. Daar waar Hulsberg dreigend kan worden, zijn foutieve keuzes, slechte controles en slechte eindpasses de boosdoeners. Schimmert blijft dan ook eenvoudig overeind. Hulsberg is een aantal keer onnauwkeurig, wat Schimmert kleine kansen oplevert. Verzilvert worden ze echter niet.

De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld. Hulsberg kent geen stootkracht, Schimmert wil of kan niet doordrukken. Stan, Bob en Jim vallen geblesseerd uit, wat het wisselbeleid alweer bemoeilijkt. Met Michel in de punt en het debuut van Bas wordt nog geprobeerd iets te forceren. Dit lukt echter niet. Vlak voor tijd kunnen we nog een hoogtepunt noteren, helaas vanuit Schimmerts perspectief. Met een vloeiende kapbeweging wordt de bal vanaf rand 16 in de verre kruising gedraaid. Nick is kansloos. Dit betekent de 0-2 en tevens de eindstand.

Voor Hulsberg resten nog 2 wedstrijden. De competitie is vroeg ten einde. Reden genoeg om nog 2 wedstrijden te laten zien dat er voldoende redenen zijn om er volgend seizoen een mooi seizoen van te maken. [Aldus Stan Pinkaarts]

RKMVC 4 – SV Hulsberg 4: 4-0

Na een warming-up van 3 minuten  begonnen we goed aan de wedstrijd. Helaas duurde dit maar 20 minuten en toen was de pijp leeg. Met veel foute passes en aannames was de rust stand nog 0-0. In de 2e helft kwamen we op het slechte veld niet uit de voeten. Mechelen dat iedere week op zo’n veld voetbalt had het geluk aan zijn zijde en scoorde 4 keer. 1 lichtpuntje was er wel aan Hulsbergse zijde: Frank speelde een goede wedstrijd. Dat zegt misschien genoeg haha. [Aldus Harold de Esch]

SV Hulsberg 5 – Urmondia 4: 2-0

Geen verslag ontvangen.

SV Hulsberg VR1 – Eijsden VR1: 5-1

Afgelopen zondag was de wedstrijd tegen Eijsden. De vorige wedstrijd tegen deze blauw-roden stond nog vers in ons geheugen gegrift. Een nipte 5-4 nederlaag. Vandaag vastberaden om de 3 punten in het Hulsbergse te houden. Dit goede plan leek na de eerste 10 minuten in duigen te vallen toen we op een 0-1 achterstand kwamen. Maar dat was achteraf gezien alleen even voor de spanning. Lang liet de gelijkmaker niet op zich wachten. Na een prachtige voorzet van os Mieschke scoorde Tara. De toon was gezet en nu op naar de volgende goals. Ondanks dat deze zeker nog zouden volgen, liep niet alles helemaal op rolletjes. Met vlagen zag men, op deze mooie lentedag, de combinaties tussen het chaotisch spel uitkomen. De rest van de wedstrijd verliep prima, onze 2 aanvallers bepaalden de eindstand op een 5-1 voor ons. Zoë scoorde maar liefst nog 3 keer en Michelle maakte er 1. De dames hebben hun volgende wedstrijd weer op 24 april, uit tegen St. de Ster/Havantia. [Aldus Tara Puls]

Sporting Heerlen veteranen – SV Hulsberg veteranen: 1-4

Zaterdag j.l. stond‎ niet alleen in het teken van de 43ste verjaardag van Marc Jacobs maar was ook de dag waarop we ten strijde trokken tegen het zeer sterke Sporting Heerlen. Zonder onze aanvalsleider Erik Roijen EN onze rots in de branding Ernest Ekelhof begonnen we met zijn vijftienen aan deze match. Dat we het moeilijk zouden krijgen was vanaf het begin signaal wel duidelijk. Sporting Heerlen is een verzameling oud eerste elftal spelers die in de mijnstreek hun voetbal sporen verdiend hebben.
Gelukkig had coach/grensrechter Vernon zich ter dege voorbereid en een verrassende 4-4-2 ‎ uit de hoed getoverd. Dit leek te werken. Het compacte spel van onze Vets, het inschuiven van onze backs en uiteraard de razendsnelle en vlijmscherpe counters via onze eigen Zoef de Haas (Leun) deed Sporting Heerlen pijn.
In tegenstelling tot de afgelopen weken was er voorin wel oog voor de medespeler en leverde dat het gewenste resultaat. Twee prachtige aanvallen en dito doelpunten bezorgden ons een twee nul voorsprong, terwijl de Heerlenaren continu gestuit werden door onze achterhoede en doelman ( met een vermeldingswaardige rol voor onze jarige job Marc).
De tweede helft begonnen we met een 2-0 voorsprong en een scheids die vanaf de aftrap maar 1 doel had, zijn ploeg langszij helpen. Ondanks deze tegenwerping en de afwezigheid van Leun in de 2e helft hielden we op een formidabele manier stand. Sterker nog, door slim counteren en de vrije man vinden wisten we via Jean Pierre Habets en Abdel nog twee keer het net te vinden. Dat Sporting Heerlen uiteindelijk via een intikker nog de eer wist te redden leverde, naast een hoop frustratie bij onze doelman, voor het resultaat niets meer op.‎
Een heel goed resultaat van onze mannen en de eerste nederlaag dit jaar voor onze tegenstander. De derde helft hebben we voornamelijk alleen in de Heerlense kantine doorgebracht omdat deze helft door onze tegenstander minder belangrijk werd bevonden. Zo’n niet onze Geel hemden. De puike reeks die verleden jaar zomer werd ingezet, duurt voort, na 21 wedstrijden slechts 1 nederlaag en 2 gelijke spelen, in een reguliere competitie zou er toch al wat te vieren zijn………….

0-1 Roland Leunissen‎
0-2 Abdel ben Amrane
0-3 Jean Pierre Habets
0-4 Abdel ben Amrane‎
1-4 Sporting Heerlen

Man of the Match : Marc Jacobs ( omdat hij het zo graag wil zijn en zijn prima veldspel)
[Aldus John Wolfs]