Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 ook met tien man langs RKVVL/Polaris

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 ook met tien man langs RKVVL/Polaris

De heenwedstrijd voor de winterstop leverde een enorme domper op, toen Hulsberg met 5-1 “op de neus kreeg”. Voor RKVVL Polaris luidde die overwinning een sterke periode in. Om aan kop te blijven dient er vandaag wèl gewonnen te worden.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Peter Bertram. Zijn schot wordt door keeper Ralf Wijns tot corner verwerkt. Aan de andere kant heeft Joeri Schouten geluk bij een verdwaalde voorzet die zomaar de lat raakt. In de 13e minuut komt Hulsberg op voorsprong. Peter Bertram stoort bij een corner van Dean Willems dusdanig dat het erg onoverzichtelijk wordt voor de neus van keeper Wijns. Ray Kremer maakt daar handig gebruik van en schiet de 1-0 binnen. Geklungel bij het uitverdedigen brengt de bezoekers bijna langszij, maar Joeri Schouten houdt zijn doel tot tweemaal toe schoon.

Ook bij een knappe actie van Jeannot Sporck, die naar binnen snijdt en met links uithaalt weet Schouten met de voet prima redding te brengen. Het is wederom uit een corner dat Dean Willems met een bekeken kopbal Hulsberg op 2-0 zet. Geen vuiltje aan de lucht dus, totdat Tim Knols volgens scheidsrechter Bouders een doorgebroken speler onreglementair stopt…Bouders toont direct rood en Knols kan inrukken.

De creatieve term “haarloze handveger” die hem vanuit het publiek wordt toegebeten deert de scheidsrechter geen moment, de algemene mening is dat geel op zijn plaats was geweest…maar rood een te zware straf is…Hoe dan ook, Hulsberg moet door met 10 man.

In de tweede helft zakt Hulsberg uiteraard in en moeten de gasten komen. De thuisploeg blijft echter ook met tien man gevaarlijk. Via een mooi uitgevoerde counter komt de bal via Ray Kremer en Sven Gardeniers uiteindelijk terecht bij Dion Branje. Zijn schot kan Wijns nog net over de lat tikken. De daaropvolgende corner is een prooi voor Peter Bertram die de 3-0 tegen de touwen knikt.

Mark van Dooyeweerd lijkt iets terug te doen namens de bezoekers maar oog in oog met Schouten weet ook hij niet te scoren. De druk op het Hulsberg doel neemt toe en er ontstaan een aantal spannende momenten. Sven Gardeniers maakt echter aan alle onzekerheid een einde als hij een schitterende aanval doeltreffend afrond.

De combinatie start bij de ingevallen- en direct tot aanvoerder gepromoveerde Tommy Houben. Via Peter Bertram komt de bal bij Jop Wishaupt die subtiel Gardeniers bediend. Laatstgenoemde rondt vervolgens uitstekend af. Ondanks de ondertal situatie blijft Hulsberg redelijk makkelijk overeind. De wedstrijd wordt beëindigd met maar liefst vijf A junioren in de ploeg. Dat geeft alle vertrouwen voor de langere termijn.

Volgende week staat de topper tegen Haslou op het programma. In een rechtstreeks duel mogen de nummers 1 en 2 uitmaken wie zich na afloop koploper mag noemen.