Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 overtuigt in derby tegen VV Schimmert 1

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 overtuigt in derby tegen VV Schimmert 1

Na een jaar van afwezigheid stond zaterdag jl. de derby tegen VV Schimmert weer op het programma. Nadat eerst de veteranen teams van beide clubs de degens kruisten (4-1 winst voor SV Hulsberg) werd er om 19:30u afgetrapt voor deze subtopper tussen de nummer vier en vijf van de ranglijst.
De eerste doelpoging van deze avond komt op naam van de bezoekers. Het schot van Steven Knops is echter te simpel om Joeri Schouten te verrassen.
De eerste grote kans is voor Hulsberg. In de 5e minuut mag Ray Kremer van dichtbij inzetten. Keeper Maarten Nies redt echter knap. En dat zal hij deze avond nog vaker doen. Drie minuten later kan hij ter nauwernood met de voet een inzet van Sven Gardeniers keren.
Hulsberg is in de openingsfase duidelijk de betere ploeg. Na 10 minuten spelen valt bijna de openingstreffer als een prima aanval via een kopbal van Dion Branje op de lat belandt.
Halverwege de tweede helft zijn er eerst schoten van Sven Gardeniers en Dion Branje te noteren. Een corner volgt waarbij Dion Branje van dichtbij inzet. Weer redt keeper Nies.
Na een half uur spelen is het dan toch raak.
De wederom sterk spelende Timo Valentijn zet voor en Dion Branje kopt de 1-0 binnen.
De thuisploeg blijft zoeken naar meer doelpunten. Remco Packbier mikt een vrije trap diagonaal van links op Timo Valentijn op de rechterflank. Timo’s schot gaat van dichtbij over. Ook Tim Blanken is nog kansrijk, als hij vanuit een corner naast kopt.
Schimmert zet hier bar weinig tegenover. Toch maken de gasten voor rust nog gelijk als de bal voor de voeten van Jesse Pinckers valt en hij in twee keer de bal in het net weet te krijgen.
Een domper zo vlak voor rust.
Direct na rust stelt Hulsberg echter weer orde op zaken. Sven Gardeniers kapt zijn directe tegenstander uit en via Timo Valentijn belandt de bal bij Ray Kremer die de 2-1 scoort.
Ook in de tweede helft blijft SV Hulsberg oppermachtig. Keeper Maarten Nies ontpopt zich aan Schimmert kant tot “Man of the match”. Tot twee keer toe belet hij Dion Branje van scoren.
Één keer nog moet hij buigen als Branje Timo Valentijn op snelheid wegstuurt en Sven Gardeniers een prima wedstrijd bekroont met een doelpunt.
SV Hulsberg wint deze subtopper èn derby volkomen terecht met 3-1 en revancheert zich daarmee voor het verlies van verleden week. Een collectieve prestatie! De ploeg staat voorlopig weer op de tweede plek. Komende week de laatste wedstrijd voor de feestdagen. RKVV Neerbeek is dan de tegenstander. LET OP: Deze wedstrijd start om 14.15u in Neerbeek!