Home Jeugd SV Hulsberg JO15-1 meer dan terechte kampioen na 11-3 winst op RKUVC!

SV Hulsberg JO15-1 meer dan terechte kampioen na 11-3 winst op RKUVC!

Zaterdag speelde de JO15 de laatste competitiewedstrijd tegen RKUVC. JO15 kon bij winst of gelijkspel het najaarskampioenschap in de 3e klasse 501 in de wacht slepen. Bij verlies zouden onze buren uit Schimmert met de titel aan de haal gaan. Vooraf was onze tegenstander moeilijk in te schatten.

In het begin van het seizoen leek RKUVC een serieuse titelkandidaat, maar doordat de laatste wedstrijden door RKUVC allemaal werden verloren waren ze afgezakt naar de middenmoot. SVH ging vanaf de start fel de duels in en liet zien dat ze niets aan het toeval wilde overlaten. Al in de 5′ minuut scoort Michael na een voorzet van Tom de 1-0. In de 8′ minuut geeft Michael een bekeken pass op David. David laat dit buitenkansje niet liggen en scoort de 2-0. Nadat Michael in de 10′ minuut de lat raakt, schiet hij in de 12′ vanaf de rand van het 16-metergebied de 3-0 binnen. SVH blijt aandringen, maar RKUVC is met name via een balvaardige middenvelder af en toe heel gevaarlijk. In de 13′ minuut scoort deze eenzame RKUVC-se uitblinker de 3-1. Maar SVH zet door:

Owen scoort in minuut 24′ en 29′ de 4-1 en de 5-1. De 5-1 valt na aarzelend optreden van de keeper na een te trage terugspeelbal. Nadat de keeper een voorzet van Tom laat lopen tikt Michael de 6-1 binnen. RKUVC komt daarna weer meer in haar spel, maar onze middenvelders en verdedigers maken de Ulenstraatse aanvallen onschadelijk. In de 50′ minuut maakt WEER Michael de 7-1, na een scrimmage met de keeper op de rand van het 16-metergebied. Nog in dezelfde minuut schiet Owen, na een pass van Tom, de 8-1 binnen. Ook Michael roert zich nu weer in het doelgebied: 9-1 (53′ minuut). 7 Minuten later valt de 9-2, nadat SVH na een misverstand in de verdediging zelf de bal in het doel tikt. Na een voorzet van Owen scoort Tim de 10-2. En nadat de uitblinker aan RKUVC-kant de 10-3 scoort, beslist Owen met een fraaie boogbal over de uitgekomen keeper de wedstrijd: 11-3. Met goed voetbal en veel strijd bleef het team tot de laatste minuut geconcentreerd voetballen. Prima gedaan! Een mooie afsluiting van een leuk seizoen.
[Aldus Ard Thijssen]