Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 sleept in blessuretijd vijfde overwinning op rij binnen!

Deze zondag is er weer een promovendus te gast in Hulsberg. VV Keer promoveerde afgelopen seizoen naar de vierde klasse maar moet tot op heden genoegen nemen met een plaatsje in de onderste regionen.
De bezoekers starten sterk en dwingen keeper Joeri Schouten in de beginfase tot fraaie reddingen. Eerst is het een vrije trap van Guyan Loijens waarbij de Hulsberg keeper zich moet strekken en niet veel later tikt hij een inzet van Jeroen Costongs tot corner.
De thuisploeg komt in deze fase niet verder dan een mooie actie van Dion Branje. Zijn schot in de 26e minuut is echter te simpel om de Keer keeper te verrassen.
In de 43e minuut wordt deze andermaal getest als eerst Timo Valentijn op doel schiet en vervolgens Dion Branje dat ook mag doen. Hij capituleert echter niet en we gaan rusten met 0-0.
Hulsberg komt sterk uit de kleedkamer. Allereerst kopt Dion Branje vanuit een corner op doel, maar kan de keeper met de knie redden. Een minuut later, in de 49e minuut is het echter wel raak. Hans Houbiers vindt vanuit een corner het hoofd van wederom Dion Branje. Diens kopbal caramboleert onderkant lat, maar Peter Bertram is er als de kippen bij om het laatste zetje te geven en tekent daarmee voor de 1-0.
Behoudens een rollertje van Jim Franssen heeft de thuisploeg in deze fase weinig te vrezen van de bezoekers.
Timo Valentijn laat aan Hulsberg kant nog een mooie actie noteren als hij op z’n “Robbens” van de rechterflank naar binnen snijdt en met links op doel schiet. Het levert slechts een corner op.
Ruim tien minuten voor tijd valt onverwacht toch de gelijkmaker. Na een inworp valt de bal voor de voeten van de totaal vrijstaande Levy Remmers die de 1-1 binnenschiet.
Hulsberg recht de rug en jaagt op de winnende treffer. De ploeg laat duidelijk merken met een gelijkspel geen genoegen te nemen. De minuten tikken echter weg en de koukleumende supporters vrezen ervoor dat de winnende treffer voor Hulsberg niet meer gaat vallen.
Zeker als schoten van Tim Blanken (over) en Timo Valentijn  (redding keeper) niet de gewenste treffer opleveren.
De blessure tijd is inmiddels aangebroken als Tim Blanken  nog éénmaal venijnig uithaalt. Het schot wordt licht getoucheerd door een Keer’s been en valt binnen. 2-1 en een enorme ontlading is een feit. De ploeg viert het doelpunt samen met de reserves en staf rondom trainer Ray Eygelshoven, die vrijdag jl. overeenstemming bereikte over contractverlenging. Een prachtig gebaar!
Voor de statistieken wordt het zelfs nog 3-1. De assist komt op naam van de net ingevallen talentvolle jeugdspeler Tommy Houben en de treffer op naam van Ray Kremer.
De vijfde overwinning op rij was zeker geen gemakkelijke. Met name in de eerste helft bood Keer goed partij. Uiteraard zuur voor de gasten, die de punten heel hard kunnen gebruiken, dat de winnende treffer in de blessure tijd valt. Op basis van de hele wedstrijd en zeker de tweede helft is de overwinning voor Hulsberg wel verdiend.
De tweede plaats op de ranglijst blijft behouden. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij RKVVL Polaris. De week erna, op zaterdag 9 december, staat de derby tegen de buren uit Schimmert op het programma.