Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 stijgt na ruime zege naar tweede plek!

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 stijgt na ruime zege naar tweede plek!

Zondag waren de studenten van DBSV te gast op Sportcomplex “Aan de mesweg”. We weten van deze ploeg dat de samenstelling van week tot week kan wijzigen, afhankelijk van wie er beschikbaar is. Voorafgaand aan deze wedstrijd staat de ploeg op een enerlaatste plaats, vooralsnog geen hoogvlieger dus.
De voertaal binnen de ploeg is overigens Engels, hetgeen voor verwarring zorgt bij de koukleumende Hulsberg supporters. De veel gebruikte term “achterman” waarmee een speler aan de bal wordt gewaarschuwd dat er een tegenstander in de rug komt, wordt in het Engels vertaald naar “in your back”…Langs de zijlijn denkt een enkeling dat de spelers constant “Hou je bek” roepen…De wedstrijd:
SV Hulsberg start wederom sterk en probeert de tegenstander vroeg op eigen helft vast te zetten. Dion Branje opent in deze fase de score, als hij een bal van links inschiet achter doelman Johannes Frilling. De gasten keeper oogt hierbij niet sterk en maakt ook in de rest van de wedstrijd geen stabiele indruk.
In de 19e minuut toch een stijlvolle redding van diezelfde keeper. Timo Valentijn wordt onbedoeld door een DBSV speler gelanceerd, trekt door naar de achterlijn en legt terug op de inkomende Tim Blanken. Diens schot wordt gekraakt, waarna Dion Branje opnieuw inschiet, maar de gasten keeper knap redt.
De 2-0 valt als in de 24e minuut vanuit een corner de bal bij Hans Houbiers belandt. Zijn inzet wordt door Timo Valentijn van dichtbij binnengetikt.
Drie minuten later is het weer raak. Wederom Timo Valentijn wint een sprintduel op een diepe bal en tekent voor de 3-0.
In de 30e minuut wordt het zelfs 4-0. Een afvallende bal komt via Tim Blanken en Sven Gardeniers bij Hans Houbiers, die bekwaam afmaakt.
Sven Gardeniers creëert voor de thee nog een prima kans maar schiet net naast.
We gaan rusten met 4-0 en kunnen concluderen dat de bezoekers geen enkele kans hebben gecreëerd, maar Hulsberg er lustig op los scoort.
Na rust lijkt het meteen weer prijs, maar Sven Gardeniers weet een schier onmisbare kans toch over te schieten.
Ook een mooie actie van Timo Valentijn, die twee man het bos instuurt, verdient meer. Hij weet Tim Blanken te vinden die inschiet. Keeper Frilling grabbelt en de ingevallen Ray Kremer kopt de lastige rebound in, echter de bal haalt de doellijn niet.
In de 57e minuut opnieuw twee kansen voor de thuisploeg. Eerst een snelle uitbraak via Sven Gardeniers en Timo Valentijn. Laatstgenoemde schiet naast. Vlak erna een foute terugspeelbal van Finlay Swan. Ray Kremer is er als de kippen bij en straft de fout genadeloos af: 5-0.
Een half uur voor tijd scoren de gasten uit het niets tegen via Jacob van Vuren.
Er volgen spelden prikjes via Kostas Tazes en Ronan Liedmeier.
Remco Packbier, die later met bebloed gezicht zal uitvallen na een vermeende elleboogstoot, raakt in de 71e minuut namens Hulsberg nog het metaal achter doelman Frilling.
Het slotakkoord is voor Timo Valentijn. Hans Houbiers verdient op de rechterflank een vrije trap na een forse overtreding. Invaller Dean Willems mikt de vrije schop op het hoofd van Timo Valentijn die de 6-1 binnenkopt.
Wederom een ruime thuis overwinning waardoor de ploeg stijgt naar een gedeeld tweede plaats. Koploper SVME is al ruim uit zicht met 8 punten voorsprong en de subtop ligt kort bij elkaar. De afstand tot de nummer zes bedraagt maar 2 punten. Blijven winnen is dus de opdracht. Volgende week weer een thuiswedstrijd, VV Keer is dan de tegenstander.