Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Strijdend SV Hulsberg pakt drie belangrijke punten!

WEDSTRIJDVERSLAG: Strijdend SV Hulsberg pakt drie belangrijke punten!

Voorafgaand aan de wedstrijd Sportclub Jekerdal – SV Hulsberg staan beide ploegen gelijk in de rangschikking met tien punten. Een overwinning vandaag is dus van belang om de huidige plek in de sub-top voorlopig veilig te stellen.
Hulsberg probeert ook in het begin van deze wedstrijd vroeg druk te zetten en hiermee ver van het eigen doel te spelen.
Echter zoals de stand op de ranglijst doet vermoeden zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. De wedstrijd golft op en neer en er wordt aan beide kanten gevochten voor elke meter. Bij vlagen een fysieke slijtage slag, getuige ook de reactie van Remco Packbier, nadat hij met een heupworp in een duel naar de grond wordt gewerkt: “Scheids! Het is geen rugby!” De wedstrijd wordt echter nooit “gemeen”.
SV Hulsberg komt na tien minuten spelen op voorsprong. Hans Houbiers mag een vrije trap nemen na een overtreding op Sven Gardeniers. De afvallende bal wordt door Tim Blanken in het net geschoten.
De thuisploeg is met name gevaarlijk via Thomas Kuijer. Hij vindt echter de betrouwbare Hulsberg keeper Schouten op zijn pad. Toch komt de thuisploeg gelijk. Vanuit een corner kopt Peter Bertram de bal achter zijn eigen doelman.
Ook in de tweede helft golft het spel op en neer. De koukleumende supporters langs de zijlijn zijn het erover eens. De winnende gaol kan aan beide kanten vallen.
Er zijn kansen voor Sven Gardeniers, die van elf meter recht in de handen van de keeper schiet, en voor Remco Packbier. Hij krult in de 60e minuut een vrije trap vanaf de rechterflank rechtstreeks op doel. Keeper Floris Nollen bokst de bal met moeite weg.
Tien minuten voor tijd lijkt Jekerdal toch aan het langste eind te trekken als na een sterke aanval Kuijer de bal in het net schiet. Er werd echter al gevlagd èn gefloten voor buitenspel voordat de aanvaller de bal binnenschoot.
Het blijft dus 1-1 en daarmee uitermate spannend. De thuisploeg zet nog eens aan en probeert de winnende treffer te forceren.
Een drietal corners achter elkaar zijn gevaarlijk en ook een vrije trap van Tamin Borhani moet door Joeri Schouten vakkundig onschadelijk worden gemaakt.
Ook Hulsberg blijft via de snelle voorwaartsen zoeken naar de overwinning.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd staat matchwinnaar Tim Blanken wederom op de juiste plek, als hij ook nu weer een afvallende bal na een corner achter keeper Nollen schiet!
Een belangrijke overwinning van een collectief strijdend SV Hulsberg.
Komend weekeinde speelt Hulsberg 1 niet. Op 19 november zijn de studenten van DBSV de eerstvolgende tegenstander, thuis op ons eigen sportcomplex “Aan de Mesweg”.