Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Zwarte zondag voor SV Hulsberg senioren

WEDSTRIJDVERSLAG: Zwarte zondag voor SV Hulsberg senioren

In de wetenschap dat alle senioren teams eerder op de dag verloren, is zondag jl. alle hoop gevestigd op ons eerste elftal om nog enigzins een positieve draai te geven aan deze voetbalzondag.
De opdracht vooraf is duidelijk. Na het verlies van verleden week en de wedstrijd tegen het sterk geachte Haslou volgende week dient er op bezoek in Berg gewonnen te worden.
Hulsberg start sterk. Een diepe bal wordt door Sven ingeschoten en tot corner verwerkt. De afvallende bal uit de corner komt via Hans bij Timo die over schiet.
In de vierde minuut een kansje voor Ray.
Het blijkt een voorbode voor de 0-1, die in de 8e minuut valt.
Hulsberg schakelt snel om en de voorzet van Timo kan door Sven worden ingetikt.
De thuisploeg is gevaarlijk via Timo Gouverne, maar zijn inzet wordt door Joeri prima gepareerd.
Hulsberg blijft de bovenliggende partij en is vaak gevaarlijk via de rechter flank, waar de snelle en behendige Timo Valentijn veelvuldig wordt gevonden.
In de 19e minuut levert hij weer een goede voorzet af die dit maal door Ray prachtig wordt afgemaakt. Binnen 20 minuten leiden de bezoekers met 0-2 en lijkt er geen vuiltje  aan de lucht.
Ook niet als een minuut later Koen Herben geheel vrijstaand de aansluitingstreffer mag binnen koppen.
Want na een klein half uur spelen is de marge weer 2. Dion tekent, vanuit een lastige positie voor de 1-3.
De thee doet de thuisploeg schijnbaar goed. Gedreven om de wedstrijd om te buigen starten zij aan de tweede helft.
Onder aanvoering van invaller Dave Derrez, die als geen ander weet hoe je een vuurtje opstookt, stroopt de thuisploeg de mouwen op. Er wordt met het hart gespeeld en iedereen voelt de wedstrijd kantelen.
Wederom Herben scoort de 2-3.
De Hulsbergse verdediging is de kluts helemaal kwijt, als de aanvallers van Berg mogen freeweelen in het strafschopgebied en Gouverne de gelijkmaker mag scoren.
De thuisploeg ruikt bloed en neemt geen genoegen met een gelijkspel.
Acht minuten voor tijd scoort Gouverne de winnende treffer.
In de absolute slotfase zijn er nog kansen voor Sven en Timo, maar zij weten het net niet meer te vinden.
Alhoewel Hulsberg bij vlagen in de eerste helft aardige aanvallen liet zien werd het in de tweede helft op wilskracht en strijd totaal afgetroefd.
Twee wedstrijden zijn inmiddels gespeeld, die duidelijk maken dat in deze klasse tegenstanders goed kunnen voetballen (SVME) maar ook kunnen strijden (Berg ’28)
Zaak aan onze technische staf deze twee te combineren binnen onze ploeg, zodat zondag a.s. de eerste punten kunnen worden bijgeschreven!