Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: Kampioenskandidaat verslaat SV Hulsberg in openingswedstrijd

WEDSTRIJDVERSLAG: Kampioenskandidaat verslaat SV Hulsberg in openingswedstrijd

Het afgelopen seizoen gedegradeerde SVME uit Eijsden was zondag jl. de eerste tegenstander voor ons eerste elftal in de competitie 2017-2018.
Ook dit seizoen is Hulsberg ingedeeld in de vierde klasse A. Na een jaar van afwezigheid is buurman Schimmert weer terug in deze klasse. Daarnaast enkele voor ons nieuwe tegenstanders zoals RKVV Neerbeek, Haslou en dus SVME.

Op voorhand wordt de ploeg uit Eijsden getipt voor de titel. En wat voor een start heeft de ploeg op bezoek in Hulsberg.
Na amper een minuut spelen mag Sven Walraven een voorzet op de borst aannemen en met een volley schitterend inschieten. Een juweel van een doelpunt, al mag je je ook afvragen hoe het mogelijk is dat een speler in het zestienmeter gebied zoveel ruimte krijgt om een bal zo te kunnen aannemen en afmaken.
De bezoekers blijken een prima ploeg te hebben. Gedurende de eerste helft combineren zij makkelijk en zijn aanhoudend dreigend door de snelle beweeglijke spelers. Echte grote kansen blijven echter uit.
De thuisploeg zak, noodgedwongen ver in en komt er zelden uit.

Na een half uur spelen noteren we een kans voor Tim Blanken vanuit een Hulsbergse corner. Keeper Da Silva redt echter bekwaam.
De tweede helft laat een ander spelbeeld zien. Hulsberg speelt verder van het eigen doel en lijkt een veldoverwicht te hebben.
In de 58e minuut dreigt het andermaal mis te gaan voor de thuisploeg, maar de scrimmage voor het doel van Joeri levert uiteindelijk geen verdere schade op.

Schade oplopen doet wel Peter Bertram. Hij loopt in de 40e minuut dom tegen zijn tweede gele en dus rode kaart op.
Met 10 man recht Hulsberg nog éénmaal de rug maar de inzet van andermaal Tim Blanken in de laatste minuut van de officiële speeltijd wordt door Da Silva over de lat getikt.

De conclusie achteraf is dat SVME een prima ploeg heeft die een type voetbal speelt dat normaal in hogere regionen gespeeld wordt. Desondanks had de ploeg geen makkelijke middag in Hulsberg, met name in de tweede helft. En dat is zeker de verdienste van de thuisploeg. Onze jongens mogen voortborduren op de goede voorbereiding en de tweede helft van zondag en proberen de eerste punten binnen te halen zondag a.s. op bezoek bij Berg ’28.