Home 1e Elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 pakt draad weer op!

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 pakt draad weer op!

Na het teleurstellende verlies op bezoek bij Walram van verleden week was het de vraag hoe onze jongens deze mokerslag zouden verwerken. Er is op zo’n moment maar één medicijn wenselijk, en dat is de helende werking van een overwinning. En die kwam er, 3-0 tegen SV Geuldal.

De fusieclub uit Schin op Geul/Wijlre strijdt tegen degradatie. Deze zondag wekte de gasten echter geen moment het idee voor hun laatste kans te strijden. Ook de thuisploeg miste de vorm van de dag, waardoor zich een uiterst mager duel ontspon.

Het duurt tot de 23e minuut, voordat Hulsberg in kansrijke positie komt. En wat voor een kans! Een prima aanval via Dion en Timo eindigt bij Ray. Normaliter weet de goaltjesdief wel raad met dit soort kansen, maar nu mist hij de intikker èn de uitgelezen kans om Hulsberg op voorsprong te brengen. Het blijkt echter uitstel van executie. Uit een voorzet van Peter scoort Sven niet veel later de 1-0. Na een half uur spelen weer een enorme kans. Sven zet voor op Dion, die bij de tweede paal naast kopt. Ook Timo is dicht bij de 2-0, als zijn inzet van de lijn wordt gehaald.

De ruststand is “slechts” 1-0, daar waar het misschien al 3-0 had moeten zijn.

In de tweede helft een tekenend voorbeeld van het bedroevende spel als eerst Geuldal’s Rick Loonen eenvoudig de bal verspeelt aan Timo, die twee medespelers in kansrijke positie voor het doel ziet…maar vervolgens zijn voorzet aan beiden voorbij ziet gaan.

Na een klein kwartier in de tweede helft dan toch de verlossende 2-0. Hulsberg mag combineren op de rand zestien meter, Tim Blanken speelt Sven aan, die met links de bal achter keeper Houben schiet. De eindstand van 3-0 wordt bepaald als Dion de bal op het middenveld verovert, Dyon Gerits diep stuurt en diens voorzet door Ray wordt afgemaakt. Een prima, snel uitgevoerde aanval!

Hulsberg doet wat het moet doen in de strijd om de derde periode titel, winnen. Directe belager Bunde noteert echter ook een ruime, opvallende overwinning van maar liefst 12-0 (3-0 met rust) tegen SCG.

Het restant (10 minuten)  dinsdag jl. tegen Willem 1 levert geen doelpunten meer op, waardoor deze drie punten definitief kunnen worden bijgeschreven.

Hierdoor luidt de opdracht voor onze mannen simpel, de laatste twee wedstrijden winnen. De uitwedstrijd tegen het lastige Jekerdal van zondag a.s. is hierin dus cruciaal.
Maar zelfs als Hulsberg beide wedstrijden wint, is men nog afhankelijk van puntverlies van Bunde, aangezien hun doelsaldo veel beter is.

Uitgaan van eigen kracht dus, en hopen dat VV Berg ’28 punten pakt tegen Bunde. Onze jongens kunnen alle steun gebruiken zondag a.s. dus trekken we weer massaal richting Maastricht om ze te steunen, want SV Hulsberg, dat zeen veer allemaol!

SV Hulsberg 2 – VV Wijnandia 2: 2-0

Op een zonnige zondag morgen stond de derby tegen wijnandia op het programma.
Max Rouette kwam met volle moed naar het SVH complex met zijn mannen.
De wedstrijd begon op een hoog tempo en na 7 min wist Dylan de 1-0 binnen te schieten vanaf de 16m. 5 min later was Dylan on fire met de 2-0 fraai af te maken.
Daarna begonnen de gasten langzaam in de wedstrijd te komen, maar echte kansen bleven uit.SVH had de derde treffen een aantal keren op de schoen liggen.Ondanks dat bleef het tot rust 2-0.

Tweede helft.
Wijnandia zette vanaf het begin druk en creëerde enkele kansen. Na 30min sloeg de vermoeidheid toe en SVH voetbalde de wedstrijd gecontroleerd uit.een mooie team prestatie 2-0.
[Aldus Hans Mennens]

SV Hulsberg 3 – RKVV Neerveek 3: 1-2