Home 1e Dames elftal WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 zet ook RKVCL op zij!

WEDSTRIJDVERSLAG: SV Hulsberg 1 zet ook RKVCL op zij!

Zondag jl. stond er voor ons eerste elftal de lastige uitwedstrijd in Limmel tegen RKVCL op het programma. De club is bezig aan zijn laatste seizoen en zal na deze competitie worden opgedoekt.

Ondanks het feit dat er dit seizoen dus eigenlijk nergens meer voor wordt gespeeld staat de ploeg wederom hoog in de klassering. Afgelopen seizoen verloor Hulsberg nog kansloos in een wedstrijd, waar toen de derde periode op het spel stond.
Thuis wonnen onze mannen dit seizoen, in die fase van de competitie, verrassend.

De thuisploeg staat bekend om zijn fysieke spel en het spelen met het hart op de tong, het beloofde dus een hete middag te worden. Na 90 minuten voetbal blijkt bovenstaande echter allemaal mee te vallen.

Onze reporter ter plekken was nog niet eens binnen de poorten van het sportcomplex, of Hulsberg staat al met 0-1 voor. Dion Branje is de doelpuntenmaker.
Binnen het kwartier maakt Timo er 0-2 van, door een hoekschop in één keer binnen te schieten.
Vlak hierna schiet Timo de bal onderkant lat binnen…of niet…de “lijntechnologie” laat ons hier in de steek, dus we zullen het nooit weten.

De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg! Ray denkt de 0-3 te scoren, echter de grensrechter van de thuisploeg heeft buitenspel geconstateerd.
Remco kan vrij baan op de keeper af, op het moment dat Ray wordt neergelegd. In plaats van voordeel te geven, fluit de scheids voor deze overtreding en is de kans voor Remco weg.

Binnen het half uur is het dan toch 0-3, een poeier van Dion van grote afstand. Kansen op nog meer doelpunten blijven zich voordoen. Dion mist voor open doel, een uitbraak met vier tegen twee wordt niet doeltreffend uitgespeeld als Tim uiteindelijk mist.

Tegen de rust bijt de thuisploeg van zich af. Eerst kan Joeri nog knap redden, vervolgens mikt de thuisploeg de bal op de paal.
Met nul tegen drie gaan we rusten.

Het begin van de tweede helft is voor VCL. Joeri redt wederom knap. Een kopbal gaat onderkant lat…wel…of niet achter de doellijn. Ook nu zullen we het nooit weten. Na een kwartier in de tweede helft brengt Cas Hulsberg op 0-4.
De eretreffer van de thuisploeg valt een paar minuutjes later.

Met nog een dik kwartier op de klok een uitbraak op rechts. Dion speelt op Timo, die voorzet en Ray tikt de 1-5 binnen. Dion maakt er zelfs nog 1-6 van.

Vijf minuten voor tijd nog een debuut, als Youri Jacobs zijn opwachting maakt in het eerste elftal van SV Hulsberg.

Het veranderd de stand niet meer en zo winnen onze mannen een, op voorhand, moeilijke wedstrijd toch schier eenvoudig.

De ploeg blijft voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen en klimt, mits het restant tegen Willem 1 geen verrassingen oplevert, naar de 4e plek op de ranglijst, slechts twee punten van de nummer twee.

In de derde periode staat Hulsberg zelfs bovenaan, samen met de bijna kampioen Walram en…Bunde.
Precies! De ploeg die zondag a.s. naar Hulsberg komt.
Een regelrechte kraker dus, waarin onze jongens alle steun kunnen gebruiken.
Wees er dus bij, want SV Hulsberg…dat zeen veer allemaol!

SV Hulsberg 5 – RKSV Minor 4: 0-3

Caesar VR1 – SV Hulsberg VR1: 1-0