Home Algemeen Vervolg op bestuursbesluit inzake kunstgrasveld

Vervolg op bestuursbesluit inzake kunstgrasveld

Halverwege oktober berichtte het bestuur van SV Hulsberg over hun standpunt inzake de mogelijke gevaren van het spelen op kunstgras. Het bestuur volgde het advies van de KNVB en RIVM maar had ook oog voor de bezorgdheid bij ouders en besloot de pupillen (t/m JO-13) voorlopig niet meer op het kunstgrasveld te laten spelen.

Gisteren heeft de gemeente Nuth alle sportverenigingen binnen de gemeente geadviseerd om helemaal niet meer op het kunstgras te spelen. Dit besluit van de gemeente is puur gebaseerd op de onrust die is ontstaan door berichtgeving in de media, onder andere zondag jongstleden in het NOS journaal. Er zijn echter nog geen enkele resultaten bekend van de onderzoeken die op dit moment verricht worden in opdracht van KNVB en RIVM. Deze resultaten worden medio december verwacht. Tot dusverre adviseren deze organisaties dat er gewoon gespeeld kan worden op kunstgras.

Het bestuur van SV Hulsberg heeft daarom besloten het advies van gemeente Nuth deels op te volgen en kiest ervoor om ook de junioren niet meer op kunstgras te laten spelen totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn. Dit betekent dus dat de gehele jeugdafdeling voorlopig op natuurgras zal spelen.

De senioren blijven vooralsnog wel op het kunstgras spelen. Wanneer hier persoonlijke bezwaren tegen zijn zal het bestuur hier een passende oplossing voor zoeken.