Home Algemeen Bestuursbesluit in zake kunstgrasveld

Bestuursbesluit in zake kunstgrasveld

In navolging op de berichtgeving in het TV programma Zembla waarin gesuggereerd wordt dat de rubberen korrels op kunstgrasvelden mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid heeft het bestuur van SV Hulsberg er bewust voor gekozen om niet direct te reageren in de verschillende media maar een weloverwogen standpunt in te nemen.

De KNVB heeft maandagmiddag met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeente (VSG), Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen.

De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het nieuwe jaar worden gepresenteerd. Verder benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico’s voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden.

Het bestuur van SV Hulsberg volgt het advies van de KNVB, RIVM en de gemeente, maar heeft zeker ook oog voor de bezorgdheid van ouders bij met name de pupillen teams. Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen om de pupillen teams (lees: t/m JO13) vanaf heden tot nadere berichtgeving alleen nog maar op het natuurgrasveld te laten spelen. Dit geldt voor zowel trainingen als thuiswedstrijden. Uiteraard kan SV Hulsberg andere clubs niet dwingen om een zelfde besluit te nemen, echter hoopt het bestuur dat andere clubs volgen.