Home 1e Dames elftal OVERZICHT SENIOREN: 35+ 7×7 wint eerste toernooi in Partij

OVERZICHT SENIOREN: 35+ 7×7 wint eerste toernooi in Partij

1537
0

Een verslag van de in het afgelopen weekend gespeelde wedstrijden:

RKFC Lindenheuvel 2 – SV Hulsberg 2: 2-1

Na twee afgelastingen op rij mochten de mannen van trainer Pieter Wetzels eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Met veel goede moed werd er afgereisd naar Geleen. Vorige week ging trainer Wetzels nog met enkele spelers ‘spioneren’ toen RKFC Lindenheuvel in Wijnandsrade tegen Wijnandia speelde. Een degelijke ploeg, die het vooral van het fysieke moest hebben en waar je vooral het spel groot moet houden en de bal moet laten rondgang was de conclusie. Met deze tactiek werden de mannen dan ook het veld opgestuurd en moest Lindenheuvel verslaanbaar zijn. Na zo’n 10 minuten spelen keek Hulsberg echter al tegen een achterstand aan. Niet kort genoeg dekken, de bal gehaast naar voren schieten en een slechte organisatie zorgden ervoor dat Hulsberg al snel achter de feiten aanliep. Na zo’n half uur spelen kwam Hulsberg beter in de wedstrijd en wist de bal langer in bezit te houden en zowaar ook enkele kansen te creëren. Zo wist Glenn de lat te raken. Vlak voor rust was het diezelfde Glenn die de gelijkmaker op het scorebord zette. Een goede pass van Stan op de diepgaande Chris werd voor het doel gelegd en Glenn tikte simpel binnen, 1-1.
Na rust kwam Hulsberg goed uit de startblokken en was het Ray die de voorsprong op het scorebord had moeten zetten. Hij faalde echter toen hij alleen op de doelman afging en schoot de bal tegen de keeper. Niet lang daarna hadden ook Roel, Ryan en Glenn de tweede treffer van Hulsberg op hun schoen, maar hun schoten gingen voorlangs en tegen de paal. Na zo’n 60 minuten spelen viel geheel onverwacht de 2-1. Een vrije schop rond de middencirkel werd snel genomen en over de verdediging gelegd op de diepgaande middenvelder van Lindenheuvel. Deze schoof de bal beheerst naast Nick in het doel. Deze klap kwam Hulsberg niet meer te boven. De wil om te winnen was ver te zoeken en er werden dan ook niet of nauwelijks nog kansen gecreëerd. Uiteindelijk mocht men blij zijn dat Lindenheuvel aan de andere kant niet nog een paar keer scoorde. Als SV Hulsberg 2 dit jaar om de prijzen wil meedoen zullen veel spelers toch eens na moeten denken over hun bereidheid om te winnen en alles voor elkaar te geven, anders krijgt deze ploeg een zwaar seizoen. Volgende week komt Caesar/Vos Investm. 3 op bezoek. Zij wisten hun eerste 3 wedstrijden allemaal te winnen en staan dus bovenaan in de reserve 4e Klasse D.

SV Hulsberg 3 – RKSV Minor 4: 1-5

Na lang gespeculeerd over het wel of niet spelen van de wedstrijd ging hett uiteindelijk toch door. We begonnen slecht aan de wedstrijd, mannetjes laten lopen, negatieve coaching en geen rust aan de bal. Dit resulteerde dan ook in een 0-2 achterstand. Na 30 minuten spelen werd Schniedt terug gehaald naar linkshalf, vanaf dit moment was er ook spraken van enige controle over de wedstrijd. We waren voornamelijk gevaarlijk via dode spelmomenten, uit een goede corner van Joeri werd de bal met de hand weggeslagen en floot de scheids voor een penalty. Rick schoot m raak en we waren terug in de wedstrijd. In de rust werden wat zaken besproken en we gingen vol goede moed de 2e helft in. Het spel golfde op en neer en minor scoorden 2 werelddoelpunten waardoor de wedstrijd afgelopen was, de 1-5 viel nog en dit was ook t punt om er een einde aan te maken. Kortom, totale off day voor iedereen! [Aldus Mark Hendriks]

RKIVV 2 – SV Hulsberg 4: 2-5

Vrijdag werd er al vooruit gekeken naar de wedstrijd van vandaag; waar gedacht werd dat we wel even zouden winnen van Ingber, viel dat toch erg tegen. Een waardeloze instelling, een aantal liter alcohol van zaterdagavond en een eerste helft letterlijk bergop voetballen, resulteerde in het begin van de wedstrijd meteen in een slechte pas van onze kant en de 1-0 voorsprong voor Ingber. Hulsberg creëerde kans op kans, maar toch duurde het even voordat de 1-1 op het scorebord verscheen. Een goede corner van Annie werd door Koen snoeihard binnen gekopt. Toch bleef Hulsberg te laconiek voetballen. Waar achterin te snel tackels werden ingezet en de aanvaller van Ingber gemakkelijk kon doorlopen, eindigde zijn loopactie in weer een voorsprong voor de mannen van Ingber; 2-1. Hulsberg begon zich langzaam enigzins te herpakken en hier en daar werden er mooie aanvallen geproduceerd. Doordat Ingber zich verder liet terug dringen viel uiteindelijk dan ook de 2-2 dankzij Harold. In de rust werd er goed gepraat en een andere aanpak aangemeten. Bijkomend voordeel was dat Hulsberg in de tweede helft bergafwaarts mocht voetballen. Weer wist het vierde de nodige kansen te creëren en dat aanvallende spel resulteerde in een aantal corners. Een van deze hoekschoppen werd wederom door Harold direct in het netje gelegd; 2-3. Hierna bleef Hulsberg de betere ploeg, maar foutieve passes en slechte omschakeling waren wederom de basis voor enkele gevaarlijke tegenstoten. Uiteindelijk werden dan toch de 3 punten veilig gesteld. Een uittrap van Kevin vloog over de verdediging heen, waardoor Jeffrey alleen voor de keeper kwam en de bal met een tikje over de keeper kon liften; 2-4. Tenslotte mocht Koen ook zijn tweede doelpunt van deze morgen maken. Een goede loopactie naar de eerste paal werd behendig tot doelpunt gepromoveerd; wederom een hoekschop, wederom Koen; 2-5

Ondanks de slechte instelling wist ‘ut veerde’ ook zijn tweede wedstrijd te winnen en staat het netjes bovenaan. 6 punten, 4 doelpunten tegen en 10 voor. Volgende week is Geuldal 4 de tegenstander en dan moet er toch echt uit een ander vaatje getapt worden! [Aldus Jeffrey Bertram]

SV Hulsberg 5 – VV Schimmert 4: 0-2

Schimmert-thuis. Voor zo’n derby sta je altijd op scherp, zelfs als je om 9.30 u moet beginnen. Vandaar dat reeds om 9.15 uur aan een pittige warming-up werd begonnen. Een goede voorbereiding is het halve werk, want het Vijfde bleef in de eerste helft vrij gemakkelijk overeind tegen de buren uit het watertorendorp. In de tweede helft leek de wedstrijd de kant van het Vijfde op te kantelen. Maar net op het moment dat de geelroden dachten om de Druppel op de rotonde in hartje Schimmert met een overwinningsdans te kunnen gaan bezoedelen, sloeg het noodlot toe: Een vrije trap zeilde binnen, 0-1 Schimmert. Daar haf het Vijfde niet van terug, zeker niet na de snelle tweede treffer (0-2). Ook het slotoffensief mocht uiteindelijk niet baten. [Aldus Tom Janssen]

SV Hulsberg VR1 – Geertruidse Boys VR1: afgelast

SV Hulsberg veteranen – Groene Ster veteranen

Als Groene Ster op bezoek komt weet je dit wordt een moeilijke klus!
Al sinds jaren moest Hulsberg zijn meerdere erkennen in de sterren uit Heerlerheide.
Maar door komst van iets wat jongere veteranen kon het vanavond wel eens anders lopen. Zo was het ook, binnen 3 min lag de bal al in het netje. Jeroen onderschepte de bal op het middenveld en gaf een heerlijke steekbal op Leun die met de buitenkant rechts de 1-0 binnen schoof. Hulsberg had de toon gezet! Groene Ster kon geen kansen creëeren, waarschijnlijk schrikte het machtige lichaam van keeper Ernest hen af. Slechts een keer in de eerste helft kreeg Ernest een schot op doel ( was ook nog eens een mislukte voorzet ) maar hij tikte hem met een katachtige reflex net over de lat heen.
Een correct duel tussen Leun en Ali van Groene Ster op de rand van de 16, zag Hen toch een overtreding van de laatste man Ali. Vrije trap voor de rood-gelen .
Hub van de Boorn legde aan voor een volgens Ali een eredivisie niveau genomen vrije trap . Met de buitenkant rechts in de linkerbovenhoek ! BAM 2-0.
Hier hadden de mensen uit Heerlerheide geen ervaring mee, dit was duidelijk hoorbaar op het veld. Jammer voor de tot nu toe sportieve wedstrijd, ging men toch met een … gevoel de thee nuttigen. De tweede helft was Hulsberg wederom heer en meester maar echte grote kansen waren er niet ook mede door de plensbui die viel.
Die zelfde plensbui was schuld aan de 2-1 van groene ster . Ernest zijn keepersbroek was te zwaar geworden, kon daarom een voorzet niet pareren en kopte de spits van de groenen bij de tweede paal 2-1 binnen. Met nog 10 minuten te spelen moest Hulsberg toch nog alles geven om ongeslagen te blijven. Hulsberg was genadeloos en zette koers naar voren. Een voorzet van Pluim werd door Leun met een snoekduik tegen de touwen gewerkt. Dient wel gezegd te worden dat dit volgens de doelpuntenmaker in buitenspel positie gebeurde. En had dit doelpunt afgekeurd moeten worden.
Groene Ster reclameerde terecht, wat resulteerde in het eindsignaal .
Een terechte winst voor de ouden. Volgende week de uit wedstrijd naar RKSVB. [Aldus Roland Leunissen]

SV Hulsberg 35+ 7×7 toernooi in Partij

Het eerste toernooi werd gespeeld in Partij en werd op degelijke wijze gewonnen door onze old stars! Op een schitterend veld (gras) was het op het mooist gelegen voetbalveld een toernooi van de gemiste kansen. Vooral ondergetekende die zich dit mag aanrekenen!

SV Hulsberg – RKVVM 2-0 1-0 M Willems 2-0 G Ubags
Partij – SV Hulsberg 0-1. 0-1 R Leunissen
SV Hulsberg –  SV Geuldal 1-0. 1-0 Boskma
Rood-Groen/Vijlen – SV Hulsberg 0-0

Het is aan ons eerste elftal om ook zondag als winnaar van dit veld te stappen en de eerste 3 punten mee naar huis te nemen. Succes mannen. [Aldus Roland Leunissen]