Home 1e Elftal GESTAAKT: Rentree SV Hulsberg in vierde klasse eindigt na 30 minuten

GESTAAKT: Rentree SV Hulsberg in vierde klasse eindigt na 30 minuten

Na vele jaren in de vijfde en zesde klasse liep de rentree in de vierde klasse anders dan verwacht. Na een half uur spelen moest de wedstrijd helaas noodgedwongen gestaakt worden vanwege een blessure bij scheidsrechter Coolen. De stand was op dat moment 0-0. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Vanwege blessures kon trainer Maurice Ubags helaas niet starten met het team waar hij vorig seizoen uitstekend mee presteerde. Anton zal waarschijnlijk nog tot de winterstop geblesseerd zijn, Dion B. miste bijna de volledige voorbereiding vanwege een blessure en ook Tim B. moest een groot deel van de voorbereiding aan zich voorbij laten schieten door een luchtweginfectie. Tot overmaat van ramp viel ook Bas in de bekerwedstrijd tegen SVM geblesseerd uit en kon vandaag niet aan de start verschijnen. De van Walram overgekomen Cas maakte daarentegen een sterke indruk tijdens de voorbereiding en kon vandaag dan ook rekenen op een basisplaats. Ook Pepijn, vorige jaar al enkele malen reserve bij het eerste elftal mocht voor het eerst in de basis beginnen. De spits positie werd ingevuld door Ray.

De openingsfase in de wedstrijd verliep bij beide partijen slordig. Iedereen was zoekende naar elkaars directe tegenstander en  er werd daarnaast veel balverlies geleden. De eerste kans was er na acht minuten voor Hulsberg. Een voorzet van Timo werd door Ray op doel gekopt, maar de keeper wist de bal te keren. Enkele minuten daarna mocht Hulsberg van geluk spreken. Na een goede actie van een RKASV-speler werd deze in het strafschopgebied ten val gebracht. De bal had zomaar op de stip gekund, maar scheidsrechter Coolen besliste anders. De volgende twee kansen waren voor de ploeg uit Amby. Sacha wist de bal gelukkig twee keer naast het doel te tikken.

Dhr. Coolen had zich ondertussen al een keer laten verzorgen aan zijn lies. Nadat Hulsberg wederom twee goede kansen kreeg op de openingstreffer (Thijs miste van kort bij), gaf dhr. Coolen aan echt niet verder te kunnen en werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Dit geeft trainer Ubags een extra week om de volledige groep fit te krijgen. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen VV Daalhof. Deze ploeg verloor zijn eerste wedstrijd nipt (2-3) van RKVCL. Dat dit verder niet veel wil zeggen mag duidelijk zijn. In de beginfase van de competitie is het moeilijk om tegenstanders in te schatten. Bovendien zal Hulsberg als promovendus in eerste instantie vooral inzetten op handhaving, maar met de kwaliteiten van deze ploeg moet dat zeker goed komen!

teamamby